Skåda fåglar på Bokmässan – och vinn!

Nyhet Publicerad Ändrad

Tävla med Eguale

Det kommer att finnas sex stycken olika fåglar uppsatta i mässområdet. Allt du behöver göra är att scanna av QR-koden eller surfa dig till adressen som finns på de uppsatta fågelbilderna. Därefter slussas du vidare till ett formulär där du skriver i vad fågeln heter (det står också på fågelbilderna) och ditt eget namn och adress.

Hur enkelt som helst och vi garanterar att vi kommer att posta något gott till dig om du deltar.

 (Om Eguale

För snart fyrtio år sedan ville Svenska kyrkan starta ett företag som skulle hjälpa människor i tredje världen att få det bättre. Det blev Sackeus. En livsmedelsgrossist med det märkvärdiga och ovanliga uppdraget att bekämpa fattigdom. Det gjorde vi genom att enbart handla med livsmedel som producerats under internationella kriterier för fair trade. Idag ägs Sackeus av Bergman&Bergstrand Kafferosteri, Svenska Kyrkan och det mexikanska kaffeodlarkooperativet UCIRI tillsammans. Fortfarande har vi samma uppdrag. Att bidra till att människor får ett bättre liv. Eguale är ett av Sackeus varumärken och säljer kaffe, te och choklad.

När vi konsumenter köper kött, frukt och grönsaker vill vi gärna veta varifrån produkterna kommer. Det ska Eguales köpare också få veta. Prickar man in våra odlare på en världskarta formar sig snart en spännande resa mellan kontinenter. Vi är väldigt stolta över våra odlare och vill gärna presentera dem närmare. På samma gång ska vi försöka förklara varför rättvis handel är bättre för både jorden och de som bebor den.)