Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sex och religion - Se seminarium från Bokmässan 2019 på UR Samtiden

Seminarium med amerikanska teologen Nadia Bolz-Weber, sexualupplysaren Inti Chavez Perez och JP Mokgethi Heath som är författare till uppmärksammade böcker om religionernas syn på sexualitet. Filmat på Bokmässan 2019.

Detta seminarium ägde rum på Bokmässan lördagen den 28 september 2019.

Sex och religion

De bibeltexter som på olika sätt handlar om människans sexualitet är bland de mest citerade. De flesta religioner har också någon form av regler och restriktioner kring sex. Varför är religionerna så fokuserade på vem vi ligger med? Amerikanska teologen Nadia Bolz-Weber argumenterar i sin bok Shameless för en sexuell reformation och vill se vår sexualitet i ljuset av tron på en kärleksfull och förlåtande Gud. Hon samtalar med sexualupplysaren Inti Chavez Perez och JP Mokgethi Heath som är författare till  uppmärksammade böcker om religionernas syn på sexualitet.

Moderator: Gabriella Ahlström, journalist och författare.

Arrangör: Svenska kyrkan

Länk till UR Samtiden och seminariet på 45 minuter.

Här kan ni läsa en intervju med Nadia Bolz-Weber inför hennes besök på Bokmässan.

Sändningstider i Kunskapskanalen:

Måndag 11 november 2019