Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konsert i Masthuggskyrkan Gruppen Wadmans 16 augusti 19.00

Gruppen Wadmans spelar nyskriven musik till poesi av J A Wadman. Göteborgs svar på Bellman, Herr Johan Wadman – utgör grunden för denna lättsinnliga föreställning där nyskriven musik till de kvicka texterna står i centrum.

Steve Eriksson och Tom Raspertin (som fick Taube-stipendiet 2010) utgör gruppen Wadmans. Namnet är taget från prästsonen Johan Anders Wadman som föddes i Karlskrona år 1777 och kom sedan till Göteborg 1814 där han levde fram till sin död 1837 .

J A Wadman var skald i Bellmans anda och blev en mycket omtyckt profil i Göteborg som efter sin död dock blev snabbt bortglömd liksom hans melodier. Har även blivit kallad Göteborgs Bellman. Johan Anders Wadman myntade uttrycket  ”Utsupet sa Wadmans”.

Gruppen Wadman's har nu skrivit ny musik till J A Wadmans texter och har satt upp en föreställning om Wadmans liv och verk. Wadman's har under hösten framfört sin föreställning på Nya Älvsborgs fästning som ligger i inloppet till Göteborgs hamn.

Gruppen vill lyfta fram den bortglömda skaldens ca. 200 år gamla texter med egen nyskriven modern musik och göra det tillgängligt för allmänheten , nykomna och yngre generationer.

Samarbete med Historieverket i Göteborg.