Fokusseminarium om AI på Hotel Draken och samtal på DocBar - Svenska kyrkan medverkar

Nyhet Publicerad Ändrad

Se program måndag 29 januari och fredag 2 februari här.

Fokusseminarium: Another Intelligence.

Det senaste året har det blivit tydligt att den nya AI-teknologin kommer att förändra filmvärlden. Under en exklusiv seminariedag diskuterar vi den nya intelligensen ur konstnärliga, filosifiska och teknologiska perspektiv.

Flera seminarier kl. 13.00-16.00. Hela programmet finns här.

Vem styr över intelligensen?

Utvecklingen av artificiell intelligens kommer att få svåröverblickbara konsekvenser för kulturen, samhället och arbetslivet. Vad är egentligen en intelligens, och hur ska människan samspela med denna nya form?

Panel: Manthia Diawara, regissör och professor, Sara Wrige, präst i Svenska kyrkan och teknologie doktor i fysik, Christoffer Pettersson, som arbetar med deep learning och computer vision på Zenseact.

Moderator: Emanuel Karlsten, journalist och föreläsare.

Språk: engelska

Tid: måndag 29 januari kl. 14.30-15.00

Plats: Hotel Draken - Drama Hall

Pris: biljett 160 kr kan köpas här

DocBar: Ett stycke verklighet, barhäng och eftersnack med filmskaparna.

Vill du se brännande berättelser från verkligheten? På DocBar ser du festivalens hetaste dokumentärer och möter specialinbjudna gäster som diskuterar filmen efteråt på Bar Kinos scen. Till filmerna behöver du boka biljett, till samtalen är det fri entré. Moderator: Camilla Larsson.

Fredag 2 februari kl. 18.00 Hagabion 1

Film: Ibelin

Internets mest mänskliga kärna blottläggs i årets mest gripande dokumentär om den norska gamern Mats liv som Ibelin. När Mats Steen går bort i sviterna av sin muskelsjukdom sörjer föräldrarna vad de trott var ett ensamt och isolerat liv. Men, det visar sig att Mats var en älskad medlem av ett community i World of Warcraft och har ett brett nätverk av vänner runtom i världen.

Biljett köper du här.

Livet på nätet

Vi får höra om det positiva livet på nätet från filmens regissör Benjamin Ree, animatören, tillika gamern Rasmus Tukia, samt Cecilia Nyholm, präst i Svenska kyrkan.

Tid: fredag 2 februari kl. 20.00-20.30

Plats: Bar Kino, i Hagabion

Pris: Fri entré till samtalet