Foto: Gustaf Hellsing

Livskris, sorg och död

Hur kommer man vidare efter en stor förlust? Här hittar du författarsamtal om svåra frågor, livsöden men också om hopp. Samtalen är inspelade på Svenska kyrkans scen Se människan på bokmässan.

Morgan Larsson

En dag ska vi dö. Men till dess är det tabu att tala om det. Det vill Morgan Larsson ändra på. Han har skrivit romanen Kistbyggarna, om en grupp människor som träffas i en studiecirkel och bygger sina egna kistor. Han talar med Camilla Lif.

Maire-Louise Ekman

I november 2011 blev Gösta Ekman svårt sjuk och hamnade på sjukhus. För att minnas den här perioden förde Marie-Louise Ekman anteckningar. Ett samtal med Caroline Krook om dagboken Få se om hundarna är snälla ikväll.

Linn Maria Wågberg

Linn Maria Wågbergs son Leo är med om en fruktansvärd kanotolycka på ett konfirmationsläger i Åre. Först efter att ha legat död under ytan i flera timmar hittas han. Ingen kan svara på hennes upprepade fråga: "Lever han?". I ett samtal med Monica Eckerdal.

Jón Kalman Stefánsson

Isländske Jón Kalman Stefánssons roman Asta är en berättelse om en starkt utlevande ung kvinna. Hur minns vi livskatastroferna, och hur överlever vi dem? I ett samtal med Caroline Krook.

Tua Forsström

Hur sörjer man ett barn? Tua Forsström citerar W.H. Auden i sina anteckningar kring en förlust. Magiskt tänkande är en självklar överlevnadsstrategi i dikternas verklighet. Och vad gör man av kärleken som blev hemlös? Samtalsledare: Cristina Grenholm.

Emma Hamberg

Emma Hamberg har skrivit en personlig roman om att leva med någon som är svårt sjuk men ändå välja att bryta upp. Om att ta och få en andra chans mitt i livet. Samtal med Susanne Rappmann.