Vigselakten är en del av bröllopet - en fest för kärleken!

Att gifta sig är en stor händelse i livet, en bekräftelse på er kärlek till varandra.
Vigselakten i kyrkan kan ske enkelt, tillsammans med familjen eller några få vänner, eller mer storslaget tillsammans med många gäster. Vigseln kan även ske i hemmet eller på annan plats om så önskas.
Vill du låna någon av församlingens brudkronor, kontakta oss för visning.

För att få vigas i kyrkan krävs att minst en av parterna är medlem i Svenska kyrkan. Vigseln är kostnadsfri.

Före vigsel måse ni göra en hindersprövning hos Skatteverket.

För att boka vigsel kontakta expeditionen på telefon: 0122-857 00.

Vigseltider:

Det vanligaste i Finspångs församling är att vigslar är på lördagar i någon av våra kyrkor. Då har vi fasta tider för vigslar och dop.

I Hällestad, Folkström, Skedevi, Regna och Rejmyre kyrkor kan man gifta sig kl. 11.00 eller kl. 15.00.

I Risinge, Slottskapellet och S:ta Maria kyrkor kan man gifta sig

"Sommartid" (från juni till mitten av september)

kl. 10.30 i Risinge eller Slottskapellet

13.00, 14.30 och 16.00 i S:ta Maria kyrka.

"Vintertid", när S:ta Maria kyrka är stängd, är tiderna

kl. 11.00 i Risinge kyrka

kl. 14.00 och 15.00 i Slottskapellet.

Om alla tider är bokade har vi möjlighet att lägga in extra tider.

Tro, hopp och kärlek

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt uthärdar den.
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.
(1 Kor 13:4--7,13)