Ett pärlarmband i olika färger ligger i någons hand.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Frälsarkransen - för alla tillfällen

Ett modernt radband med en pärla för varje tillfälle

Frälsarkransen – pärlor för livet

Frälsarkransen™ från Verbum är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser. Frälsarkransen är ett radband som påminner oss om Gud. Ett slags livboj i vardagen.

Frälsarkransen vill vara som en god vän: Den ställer inte krav, den tränger sig inte på, den stänger ingen ute, den finns till hands när den behövs. Du kan hänga Frälsarkransen över din säng som påminnelse: ”Här finns jag – om du behöver mig”. Den kan ligga på nattduksbordet. Den trivs på handleden och i fickan.

Frälsarkransen består av arton pärlor och talet arton är ett viktigt tal i traditionen. På bibelns hebreiska har det vanliga ordet för liv talvärdet arton. Frälsarkransen är Livets pärlor. Du kan bedja så som myran, hon som flitigt strävar. Eller impulsivt som fjärilen, hon som fladdrar mellan olika blommor.

Varje pärla symboliserar en aspekt av livet

Gudspärlan
– om den hemlighetsfulla närvaron

Tystnadspärlorna (alla de avlånga)
– för ordlös koncentration

Jagpärlan
– om att se sig själv som värdig och ansvarsfull

Doppärlan
– om att födas på nytt, överlåtelse

Ökenpärlan
– för andlig prövning och strävan efter att leva ett äkta liv

Bekymmerslöshetspärlan
– om evighetsnuets frihet och lätta sinne

Kärlekspärlorna
– om försoning, om att ge och få kärlek

Hemlighetspärlorna
– för personliga böneämnen som barnen, den älskade, en djup önskan och allt levande

Nattens pärla
– om kriserna och döden

Uppståndelsepärlan
– om hoppet, om livets förnyelse

Så kan du använda Frälsarkransen

Biskop emeritus Martin Lönnebo har skapat ett modernt radband med en pärla för varje tillfälle. Radbandet kan du ha med dig vart du än går. Rör vid pärlorna då och då, var i kontakt med dina böner och drömmar. Eller avsätt en stund varje dag till stillhet och samtal med Gud. Vad pärlorna betyder och när det passar att använda respektive pärla kan du läsa mer om i de böcker som finns utgivna på Verbum.

Frälsarkransen möjliggör

Martin Lönnebo har valt att låta sin royalty för Frälsarkransen gå till Individuell
Människohjälp (IM) där han har inrättat en fond i sonen Jonas namn för barn och
unga med intellektuell funktionsnedsättning.

Radbandet är tillverkat av Tara Projects i Indien enligt bestämmelserna för Fairtrade. Varje pärla är tillverkad för hand i en by i norra Indien och träs till armband hos Tara Projects i New Delhi. Mellan 40 och 50 familjer i byn får en stabil försörjning genom tillverkningen av pärlorna. Barnen slipper arbeta och går i stället i den skola som Tara Projects byggt med hjälp av intäkterna från Frälsarkransen. Varumärkningen Fairtrade garanterar att arbetarna har goda arbetsvillkor, rimliga löner och möjlighet att utveckla sin kompetens, samt att kvinnornas ställning stärks och barnens rättigheter skyddas. Produkterna tillverkas med hänsyn till miljön. 

Frälsarkransen finns hos oss

Köp Frälsarkransen till dig själv eller som en present, kanske som en fin dopgåva. Kontakta någon av expeditionerna i vårt pastorat eller köp direkt av Verbum:

0346-371 30 - gemensam reception för Falkenberg och Skrea församlingar. 
Telefontid mån-fre kl. 09-16.

0346-372 00 - gemensam reception för Ullared, Fagered, Källsjö, Älvsered, Gunnarp, Gällared, Krogsered, Torup, Kinnared, Drängsered, Rydöbruk. 
Telefontid mån-fre kl. 09-16.

0346-372 30 - gemensam reception för Alfshög, Askome, Köinge, Okome, Svartrå, Vessige, Abild, Asige, Eftra, Slöinge och Årstad.
Telefontid mån-fre kl.  09-14

0346-372 60 - gemensam reception för Vinberg-Ljungby, Morup och Stafsinge.
Telefontid mån-fre kl. 09-16.

Genom att ladda ner appen Frälsarkransen™ från Verbum Förlag AB, kan du alltid bära med dig en egen personlig version av armbandet Frälsarkransen i mobilen, och läsa om de olika pärlorna. Med hjälp av appen kan du utnyttja vardagens små tillfällen att hitta inre ro och fokus i ditt liv, mitt i en hektisk tillvaro.