Foto: Sofia Björklind

Dunker-Lilla Malma församling

Välkommen till Dunker -Lilla Malma församling, belägen i hjärtat av Sörmland!

Glad påsk! Kristus är uppstånden!

Följ med digitalt under tiden mellan påsk och pingst.

Onsdag: Veckans körsång med Dunkers Donnor

Fredag: Veckans pilgrimsord

Foto: Erika Nyman

Lördag/söndag: Andakt inför helgen

Alla uppdateringar kommer finnas på vår facebooksida och nås också här på hemsidan, scrolla längst ner på sidan så hittar du uppdateringen.

Församlingens gudstjänster har flyttat från fysiska platser till digitala. Välkommen att fira gudstjänst digitalt!

Tidigare söndagars gudstjänster hittar du här!

Välkommen att vara pilgrim
Välkommen att ge dig ut på pilgrimsvandring

I höstas var vi en grupp som möttes i kyrkan för att tälja vår egen pilgrimsstav.
Tanken var att fram till våren ge oss ut på pilgrimsvandring.

Nu vill vi inbjuda Dig som vill att vara med. Vi börjar där vi själva befinner oss och påbörjar vandringen var och en själv, men vi gör det gemensamt i tid.
Så småningom hoppas vi kunna inbjuda till gemensam vandring i vårt vackra landskap och att vi möts för att vandra tillsammans längs samma väg.

Pilgrimsvandring är ett sätt att i den yttre resan även göra en inre resa där vi söker oss själva och de goda värdena i livet. En vandring kan vara kort eller lång, i ett tempo jag själv väljer. Det viktiga är inte hur långt eller länge vi vandrar utan vad som sker med oss på insidan när vi går. Att ge tid åt steget, att sätta ned ett steg i taget och andas, ta in luften och känslan.

Foto: Erika Nyman

Att ge sig ut på vandring kan vara ett sätt att komma närmre sin egen livsvandring.

Som Hans Lindström uttrycker det i bönen (Pilgrimcentrum Vadstena, häftet ”Pilgrimsstaven - till stöd på din vandring”)

Kära pilgrim,
Må Gud välsigna dig
Och visa dig vägen.
Må Gud låta dig finna
det du gett dig ut för att söka.
Må Gud leda dig till det mål
som du djupast sett längtar efter.

Vi kommer varje fredag fram till pingst stanna till vid ett av de sju nyckelorden som hjälper oss att ge tid åt vår egen inre resa. Du kan delta i vår reflektion via församlingens Facebooksida och här på hemsidan kommer orden att läggas upp.

I Lilla Malma kyrka är Du välkommen att hämta ett pilgrimspass, där finns ord på vägen och plats för reflektion!

Inspirationen har vi fått ifrån Svenska kyrkans pilgrimscentrum i Vadstena.
Besök gärna deras hemsida och upptäck mer.

Har du funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till
Åsa Ingårda
Tel 072 7163865
Asa.ingarda@svenskakyrkan.se

Kollekt

Kollekten på Andra söndagen i påsktiden , 11 april 2021, går till vår lokala diakoni. Att hjälpa dem som har det extra svårt i vår församling.

Swishnummer: 123 132 63 47

Boka den 19 september!

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

19 september är det kyrkoval! Skriv in det i din kalender redan nu. Mer information kommer!