Foto: Erika Nyman

Dunker-Lilla Malma församling

Välkommen till Dunker -Lilla Malma församling, belägen i hjärtat av Sörmland! Välkommen till våra kyrkor och till församlingsexpeditionen i Kyrkans hus, Tingsgatan 1 i Malmköping eller ring 0157-200 52 Hör gärna av Dig!

Lördag den 27/11 kl 16.30

Välkommen till torget i Malmköping! Malmakören sjunger på toget i samband med grantändningen!

Första advent! Välkommen till familjegudstjänst med minimusikal den 28 november kl 10.00 i Lilla Malma kyrka

Barnkören, miniorer, juniorer, Ingrid Glan, Åsa Ingårda och Erika Nyman

Dunkers kyrka är återöppnad och kyrkoherden mottagen!

Öppen förskola!

Foto: Åsa Ingårda

Vi träffas på mådagar kl 10-11.30 i Gula församlingshemmet!

Mer information hittar du här!

Välkommen att vara pilgrim!

Pilgrimsstav
Tälja, tänka och tillverka vår egen pilgrimsstav.
Vi möts tre onsdagar i september 15/9, 22/9, 29/9  kl. 14-16 (i samband med sopplunchen)

Plats: Gula församlingshemmet

Pilgrimsvandra för klimatet
Vandra, reflektera och äta matsäck
Vi möts under 7 torsdagar kl. 09.00-12.00
Tillsammans samlar vi steg inför FNs 26:e klimatkonferens i Glasgow november 2021.

Vi möts 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 14/10, 21/10, 11/11

Samlingsplats Lilla Malma kyrka om inte annat meddelats.
Varje Vandring ger vi tid för Pilgrimens 7 kännetecken, ett tecken / vandring.

Foto: Erika Nyman

Vill du läsa mer så ta gärna del av vandringarna vi gjorde under våren. Du finner texten här nedanför!

Frågor och anmälan till:
Åsa Ingårda
Tel 072 7163865
asa.ingarda@svenskakyrkan.se

Pilgrimsvandring är ett sätt att i den yttre resan även göra en inre resa där vi söker oss själva och de goda värdena i livet. En vandring kan vara kort eller lång, i ett tempo jag själv väljer. Det viktiga är inte hur långt eller länge vi vandrar utan vad som sker med oss på insidan när vi går. Att ge tid åt steget, att sätta ned ett steg i taget och andas, ta in luften och känslan.

Att ge sig ut på vandring kan vara ett sätt att komma närmre sin egen livsvandring.

Som Hans Lindström uttrycker det i bönen (Pilgrimcentrum Vadstena, häftet ”Pilgrimsstaven - till stöd på din vandring”)

Kära pilgrim,
Må Gud välsigna dig
Och visa dig vägen.
Må Gud låta dig finna
det du gett dig ut för att söka.
Må Gud leda dig till det mål
som du djupast sett längtar efter.

I Lilla Malma kyrka är Du välkommen att hämta ett pilgrimspass, där finns ord på vägen och plats för reflektion!

Inspirationen har vi fått ifrån Svenska kyrkans pilgrimscentrum i Vadstena.
Besök gärna deras hemsida och upptäck mer.

Har du funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till
Åsa Ingårda
Tel 072 7163865
Asa.ingarda@svenskakyrkan.se

Sopplunch med ”tilltugg”

Foto: Sofia Björklind

Vi välkomnar alla åldrar till sopplunch onsdagar kl. 12.00-13.30
Plats: Jämna veckor Gula församlingshemmet i Malmköping
Ojämna veckor församlingshemmet i Dunker (ingen anmälan)
Vid varje sopplunch har vi ett ”tilltugg” i form av ett kulturellt inslag.
Kostnad: 40 kronor

Har du frågor – Kontakta:
Owe Frank tel. 073 584 47 89
Åsa Ingårda tel. 072 166 27 57

Dags att boka dop!

Välkommen att boka dop! Ring församlingsexpeditionen på tfn: 0157 - 200 52!

Foto: IKON

För dopet är ingen för liten eller för stor! Dopet är ett mysterium vi inte helt kan förstå. Men vi vet att dopet rymmer kärlek, godhet och glädje över livet, över ett liv i Guds händer. Och dessutom blir den som döps medlem i den världsvida kyrkan och Svenska kyrkan!

Vill ni ha en dopklänning så finns en sådan att låna!

Välkommen till våra kyrkogårdar!

Foto: Emil Bruse

Välkommen till våra tre vackra kyrkogårdar! Vid kyrkorna Lilla Malma och Dunker finns två kyrkogårdar och den tredje kyrkogården heter Skogskyrkogården och ligger vackert belägen i kanten av köpingen. Har du frågor, ta gärna kontak med vaktmästarna som du ofta ser på kyrkogårdarna eller ring  till expeditionen  tfn 0157-200 52!

Vigsel!

Många har skjutit upp sina bröllop pga de rådande omständigeterna, men nu kan det kanske vara dags?!

Välkommen att boka er vigsel hos oss! Ring församlingsexpeditionen på tfn 0157 - 200 52!

Dunkers kyrkas renovering är klar!

Dunkers kyrka Foto: Erika Nyman

Söndag den 31 oktober kl 11.00 återöppnades kyrkan!

Renoveringen av Dunkers kyrka invändigt är avslutad. Tak och väggar har gjorts rena och lagats och inventarier har rengjorts  och konserverats. Varmt välkommen!

Lilla Malma kyrka

Lilla Malma kyrka i Malmköping är öppen för besök och enskild andakt. Måndag - Fredag 10.00 - 16.00 samt lördag och söndag i samband med gudstjänst.

Välkommen in att sitta ner en stund ,be och tända ljus.

Någon att prata med

Vill Du ha någon att prata med? Välkommen att ringa församlingens präst; kyrkoherde Erika Nyman 072-716 90 22 eller skicka ett mail  erika.nyman@svenskakyrkan.se.