Foto: Sofia Björklind

Dunker-Lilla Malma församling

Välkommen till Dunker -Lilla Malma församling, belägen i hjärtat av Sörmland!

ÄNTLIGEN!!!

välkommen till Lilla Malma kyrka på söndag kl 10.00 och fira gudstjänst!

Foto: Erika Nyman

Ja äntligen kan vi säga; välkommen att fira gudstjänst tillsamman i kyrkan! Vi följer folkhälsomyndighetens rekmmendationer så i kyrkan finns väl utmärkta platser med gott om avstånd. Vi avslutar gudstjänsten med kyrkkaffe i trädgården vid Kyrkans hus!

Kom och sjung pch be tillsammans!

Vi ses på söndag!

Dags att boka dop!

Välkommen att boka dop! Ring församlingsexpeditionen på tfn: 0157 - 200 52!

Foto: IKON

För dopet är ingen för liten eller för stor! Dopet är ett mysterium vi inte helt kan förstå. Men vi vet att dopet rymmer kärlek, godhet och glädje över livet, över ett liv i Guds händer. Och dessutom blir den som döps medlem i den världsvida kyrkan och Svenska kyrkan!

Vill ni ha en dopklänning så finns en sådan att låna!

Vigsel!

Många har skjutit upp sina bröllop pga de rådande omständigeterna, men nu kan det kanske vara dags?!

Välkommen att boka er vigsel hos oss! Ring församlingsexpeditionen på tfn 0157 - 200 52!

Vårplantering på våra kyrkogårdar!

Foto: Emil Bruse

Vårplanteringen på våra kyrkogårdar är nu klar och vattnet är igång! Välkommen!

Dunkers kyrka renoveras

Dunkers kyrka Foto: Erika Nyman

Nu pågår arbetet med att renovera Dunkers kyrka invändigt. Tak och väggar ska göras rent och lagas och inventarier ska rengöras och konserveras. Därför är kyrkan tillfälligt stängd. Återöppnandet är planerat till den 31 oktober 2021 kl 11.00. Då kommer biskop Johan till oss och vi firar gudstjänst med kyrkoherdemottagning!

Lilla Malma kyrka

Lilla Malma kyrka i Malmköping är öppen söndag -fredag kl 10.00 - 16.00

Välkommen in att sitta ner en stund ,be och tända ljus.

Någon att prata med

Vill Du ha någon att prata med? Välkommen att ringa församlingens präst; kyrkoherde Erika Nyman 072-716 90 22 eller skicka ett mail  erika.nyman@svenskakyrkan.se.

Välkommen att vara pilgrim
Välkommen att ge dig ut på pilgrimsvandring

I höstas var vi en grupp som möttes i kyrkan för att tälja vår egen pilgrimsstav.
Tanken var att fram till våren ge oss ut på pilgrimsvandring.

Nu vill vi inbjuda Dig som vill att vara med. Vi börjar där vi själva befinner oss och påbörjar vandringen var och en själv, men vi gör det gemensamt i tid.
Så småningom hoppas vi kunna inbjuda till gemensam vandring i vårt vackra landskap och att vi möts för att vandra tillsammans längs samma väg.

Pilgrimsvandring är ett sätt att i den yttre resan även göra en inre resa där vi söker oss själva och de goda värdena i livet. En vandring kan vara kort eller lång, i ett tempo jag själv väljer. Det viktiga är inte hur långt eller länge vi vandrar utan vad som sker med oss på insidan när vi går. Att ge tid åt steget, att sätta ned ett steg i taget och andas, ta in luften och känslan.

Foto: Erika Nyman

Att ge sig ut på vandring kan vara ett sätt att komma närmre sin egen livsvandring.

Som Hans Lindström uttrycker det i bönen (Pilgrimcentrum Vadstena, häftet ”Pilgrimsstaven - till stöd på din vandring”)

Kära pilgrim,
Må Gud välsigna dig
Och visa dig vägen.
Må Gud låta dig finna
det du gett dig ut för att söka.
Må Gud leda dig till det mål
som du djupast sett längtar efter.

Vi kommer varje fredag fram till pingst stanna till vid ett av de sju nyckelorden som hjälper oss att ge tid åt vår egen inre resa. Du kan delta i vår reflektion via församlingens Facebooksida och här på hemsidan kommer orden att läggas upp.

I Lilla Malma kyrka är Du välkommen att hämta ett pilgrimspass, där finns ord på vägen och plats för reflektion!

Inspirationen har vi fått ifrån Svenska kyrkans pilgrimscentrum i Vadstena.
Besök gärna deras hemsida och upptäck mer.

Har du funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till
Åsa Ingårda
Tel 072 7163865
Asa.ingarda@svenskakyrkan.se

Boka den 19 september!

Foto: Gustaf Hellsing/IKON

19 september är det kyrkoval! Skriv in det i din kalender redan nu. Mer information kommer!