Dunker-Lilla Malma församling

Kontakt

Dunker-Lilla Malma församling Besöksadress: Tingsgatan 1, 64260 MALMKÖPING Telefon: +46(157)20052 E-post till Dunker-Lilla Malma församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Bild: Okänd

Traditionen

Ja, i en värld där allt verkar utgå från just mig och mina egna beslut är det skönt och tryggt att bli infogad i något som går utöver men ändå innesluter mig själv. Tradition betyder just detta. Alla som gått före liksom vänder sig om och ropar: "kom den här vägen, här håller det att gå, här har vi lagt ut en spång för dig!" Och jag tar tacksamt ut riktningen och föjer efter. Dopet är en sådan upptrampad, väl beprövad stig.

Löftet

I dopet finns löftet om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. Genom hela kyrkans historia har dopet varit den synliga bekräftelsen på varje människas självklara samhörighet med Gud.

Dopgudstjänsten är en glädjens och livets fest. Den som döps lyfts fram inför Gud som ger oss livet och som vill dela vår glädje över det. Gud vill vara oss nära livet igenom, befria oss från allt som förlamar och på så sätt förnya våra livsmöjligheter.

Dop för ungdomar

Det är oftast barn som döps i Svenska kyrkans regi, men allt fler ungdomar och unga vuxna vill döpas. Det sker ofta i samband med konfirmationsläsning, efter undervisning  eller i samband med en samtalsgrupp i kristen tro.

Dop och medlemskap

Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem i Svenska kyrkan, något nytt dop behövs inte. Enligt Svenska kyrkans ordning gäller ett kristet dop för alltid

Kontakta församlingsexpeditionen med dina frågor och för att boka dop.
Den vanligaste tiden för dop är en söndag efter eller före ordinarie gudstjänst.  Välkommen!

Läs mer om dop

Med vår glädje över livets under, och ett nyfött barn i våra händer, kommer vi till dig som gav oss livet