Kärlek och relationer

Nyhet Publicerad Ändrad

På Alla hjärtans dag var Elisabet, Linda, Malin och Jakob på besök hos sjuor på Grönkullaskolan i Alvesta. Varför måste det vara så svårt med kärlek?

” Kära dagbok. Jag tror att jag är kär i Tommy”. Det är de inledande orden då Alvesta församling spelar upp ett kärleksdrama då vi besöker sjuorna på Grönkullaskolan i Alvesta på Alla hjärtans dag. Under spelet får vi följa Frida, från det att hon fattar mod till sig att ringa Tommy och till dess han dumpar henne, via sms, för att han inte kunde stå emot grupptrycket.

Detta blir en given ”snackis” i grupperna efteråt då vi fortsatte att diskutera kärlek och relationer. En övning som utmanade ungdomarna att ta ställning till personers olika egenskaper och egenheter var ”Drömkillen” respektive ”Drömtjejen”. Många skratt, grubblerier och diskussioner senare kunde nog alla konstatera att den perfekta personen finns inte och att utseendet inte är det viktigaste.

Du är vacker och värdefull oavsett vad andra säger. Låt inte andras omdöme få trycka ned dig. Dessa ord, översatta av ungdomarna från Christina Aguileras sång ”You are beautiful”, fick bli slutorden denna dag.