Härlövs kyrka

Sommarkyrka i Härlöv

Nyhet Publicerad Ändrad

Härlövs kyrka är öppen hela sommaren! Det blir även vägkyrka med spännande program under två veckor i augusti, läs mer längre ner. Välkommen!

Vi har öppet för besökare i Härlövs kyrka under hela sommaren, från 1 juni till och med 31 augusti kl 8-20. Härlövs kyrkas klocktorn är unikt och ett av de äldsta klocktornen i Norden. Vid en trädatering, som gjordes 1988, konstaterades att träden som klocktornet är byggt av är fällda omkring år 1485, vilket innebär att tornet är över 500 år gammalt och det äldst daterade i Sverige!

Nytt för i år är vägkyrka mellan den 7/8-20/8. Mån – fre, kl 10-17, serverar vår sommarvärdar kaffe med hembakt, erbjuder enkla guidningar av kyrkan och
skattjakt för barn. I kyrkparken nedanför kyrkan, precis vid sjön Furen, kan man sitta med sin picknickorg och bara njuta en stund.

program för vägkyrkan 7/8 – 20/8:

Onsdag 9/8 kl 18 Musikalisk guidning - Härlövs kyrka i ord och ton!
Hur kan det ha låtit i kyrkan på slutet av 1600-talet, då kyrkan var nybyggd? Varför finns det en katolsk madonnamålning av Maria i sakristian? Vilken musik spelades ute i Europa under samma tid? Vad finns bevarat från den gamla träkyrkan som stod på samma plats? 

Kyrkoherde Elisabet Cárcamo Storm berättar om kyrkan och bygdens folk och blockflöjtist Matilda Bremer spelar och sjunger.
Välkomna till en annorlunda guidning av Härlövs kyrka!


Fredag 11/8 kl 15 Musikandakt med eftermiddagsfika
Söndag 13/8 kl 14 Friluftsgudstjänst i Kyrkparken. Christina Fritzon och Claes Göran Gunnarsson framför ett program med solosånger, duetter och diktläsning. Elisabet Cárcamo Storm. Tag med egen fikakorg

Torsdag 17/8 kl 18 Musikalisk guidning.
Kyrkoherde Elisabet Cárcamo Storm berättar om kyrkan och blockflöjtist Matilda Bremer spelar.

Fredag 18/8 kl 15 Musikandakt med eftermiddagsfika

Söndag 20/8 kl 19 ”SHE - tre småländska riksspelemän”

Sabina Henriksson, Heléne Ingvarsdotter och Eva Blomquist-Bjärnborg bjuder på småländsk spelmans- musik från 1700-talet och framåt. De kombinerar sång med spel på olika slags fioler, gitarr, nyckelharpa, viola da gamba och säckpipa. Det blir härlig musik med tre glada musikanter som i ett nära samspel har ett speciellt gung och drag i sitt spel!