Festival för utsatta och kaffe på torget

Nyhet Publicerad

Under sommaren har församlingen varit på Mariatorget och bjudit på kaffe samt varit medarrangör för en festival till förmån för Ny Gemenskap.

Under sommaren har församlingen varit på Mariatorget. Sex torsdagar har vi bjudit på kaffe, ett uppskattat inslag i det semesterslöa Stockholm. Det blev många fina samtal och möten.

 

Det anordnades en festival för Föreningen Ny Gemenskap som har kafé för utsatta. Linda Ström, Tomas Tjärnström och Robert Ivansson sjöng och spelade.

Helgen innan midsommar anordnades en festival till förmån för föreningen Ny Gemenskap som driver Kafé i gemenskap för utsatta på Södermalm. Festivalen bestod av att Kafé i gemenskap flyttade ut på Mariatorget och Sofia församling anordnade ett festivalprogram i Vitabergsparken.

Kafé i gemenskap bjöd på frukost.

Kaféet drivs tillsammans med kyrkor på Södermalm och är öppet för alla. Förhoppningen är att människor ska hitta en ny gemenskap, kanske en dagledigträff eller något annat sammanhang där de kan bygga upp nätverk. Många av de som kommer till kaféet saknar sociala sammanhang och skyddsnät. Kaféet har öppet kl 09-12 måndag-fredag. Blecktornsgränd 13, T-bana Mariatorget. Läs mer här: