Påskens löfte: - någon att lita på

Nyhet Publicerad Ändrad

Ljuset har återvänt efter en lång, mörk vinter då hela naturen verkar frusen och död. Det är som om påskens budskap och livets och dödens hemlighet finns invävd i själva naturen.

Det är så underbart med solljus och plusgrader. Vi människor behöver kontraster för att riktigt kunna njuta av det som livet erbjuder. Men ibland får glädjen och ljuset den effekten att det som är svårt och trasigt i vår...a egna liv ser ännu värre ut i jämförelse med allt det lyckliga, fina och goda.
Ungefär som när det efter en mörk vinter äntligen blir en solskensdag – och man får syn på sina fönsterrutor – smutsiga, repiga och fläckiga. Man längtar nästan tillbaka till mörkret eller önskar att solen skulle gå i moln för att slippa se eländet.

Magnus Uggla sjunger ”Du tycker om mig nu. Men tycker du om mig sen? När morgonens obarmhärtiga ljus avslöjar alla detaljer…”
Det ljuset som Jesus kommer med är avslöjande och vi blir kanske lite osäkra. En Gud som ser allt, en Gud som ser hela mig. Kan den Guden verkligen älska också mig? Jag känner mig som en smutsig fönsterruta som har sett helt ok ut under vinterns mörka, ruggiga dagar men som nu avslöjas i påskens ljus.

Påsken firar ljusets seger över mörkret, vi firar att döden inte fick sista ordet. Vårljuset som lyser in visar smutsiga fönster. Men där Guds kärleks ljus lyser in, blir allt vackert. Det som är vårt verkliga jag, med fel, brister och skavanker kan vi med trygghet visa för Gud som kan förvandla allt mörker till ljus. Det kan vi lita på.

Glad påsk!
Linda Waldén, komminister
Alvesta församling

Foto: Åsa Fredh, Alvesta