Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmationen handlar om hela livet

Inga frågor om tro eller livet är dumma eller konstiga och under konfan får du fråga om vad du vill. Tillsammans med andra får du chansen att fundera, skratta, gråta och få minnen för livet.

Webbanmälan till konfirmation 2020/2021 är nu stängd. Skulle du vilja göra en sen anmälan ber vi dig kontakta någon av våra konfirmandledare, kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Funderar du på vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller hur riktig vänskap känns? Kanske funderar du också på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera, skratta, gråta, ha roligt och få minnen för livet.

Det år du fyller fjorton/går i åk 8 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med.

Vadå konfirmation?

Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att vara med på konfan - du kan bli det i samband med konfirmationen. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Nya kompisar och mer kunskap

Under konfatiden kommer du att lära dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske är kristen tro något för dig – kanske inte, men du vet i alla fall vad det handlar om. Oavsett vilket kommer du garanterat ha fått nya kompisar och haft riktigt kul.

Det stora äventyret – konfirmation 2020/2021

Hänger du med på årets konfirmation får du åka på läger i Munkviken och uppleva minst 12 stora och små äventyr.

Förutom några träffar och besök i kyrkan på hemmaplan kommer det mesta av din konfirmation äga rum på Munkvikens lägergård. Inte mindre än tre gånger under året åker vi till den mysiga och spännande gården vid havet utanför Lövånger där det finns äventyrsbana kanoter, härlig strand och andra roliga aktiviteter. Här kommer du att få möta 12 inre och yttre utmaningar som lär dig mer och dig själv, dina vänner, livet och Gud. Vad sägs om att bygga din egen flotte, ta sig igenom hinderbanan eller känna på kärlekens eld?

Konfirmandlägren är ett samarbete mellan Bygdeå församling, Lövångers församling, Sävar-Holmöns församling och Munkvikens lägergård.

Startar med kickoff i oktober

Redan i slutet av oktober åker vi till Munkviken första gången för en kickoff där du får lära känna alla konfakompisar. Förutom dem från din egen klass kommer du också att träffa andra åttor från Robertsfors, Lövånger och Sävar.

Att övernatta testar vi under en långhelg i slutet av mars och när skolan slutat i juni är det dags för en hel veckas härligt sommarläger som avslutas med den stora konfirmationsgudstjänsten.

När, var och hur?

• Konfirmationen startar med en kickoff på Munkvikens lägergård lördag 24 oktober.
  • Under vintern blir det några träffar hemma i din egen församling.
  • Under vintern går man också på ett antal gudstjänste på egen hand eller tillsammans med konfaledarna.
  • 19-21 mars åker vi på vårläger. Då får du testa lägerkänslan och på allvar börja lära känna alla som är med på Det stora äventyret.
  • Stora konfalägret i Munkviken onsdag 17 juni – torsdag 24 juni.
  • Torsdag 24 juni blir det Konfirmationsgudstjänst med familj, släkt och vänner.

Konfaledare

Under lägren kommer du därför att träffa ganska många olika ledare, men det här är dina lokala ledare som du kommer att träffa mest under året.

Mer om konfirmation