Other languages with Google Translate

Konfirmationen handlar om allt som är viktigt

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Webbanmälan till konfirmation 2019/2020 är nu stängd. Skulle du vilja göra en sen anmälan ber vi dig kontakta någon av våra konfirmandledare, kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Funderar du någon gång på livet? På vem du är eller vem du vill vara? På vad som gör dig lycklig eller vad en riktig vän är? Kanske funderar du på vad tro är, på vad som händer när vi dör, om Gud finns och vad det har med ditt liv att göra?

Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att själv och tillsammans med andra fundera, skratta, gråta, ha roligt tillsammans och få ett minne för livet.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Det år du fyller fjorton/går i åk 8 får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Men om du går i årskurs 9 men missade att konfirmera dig förra året är du också välkommen att vara med. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. Du måste inte vara döpt för att vara med på konfirmationen - du kan bli det i samband med konfirmationen. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

NYA KOMPISAR OCH MER KUNSKAP

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.

Konfirmation i Bygdeå församling 2019/2020

I Bygdeå församling erbjuder vi i år två olika konfirmationsalternativ - båda är helt gratis!

ALT 1: De 12 äventyren - Konfirmationsläger i Munkviken

Det här är konfan för dig som vill vara med andra ungdomar på läger två veckor under sommaren. Munkviken är en härlig lägergård vid stranden, nära hav och skog.

Vi testar saker vi aldrig gjort förut, och testar våra gränser. Med hjälp av Frälsarkransens pärlor lär vi känna varandra, Gud och vår skapelse. Bågskytte, paddling, fiske, stockhyvling, fällbygge, quiz, kastbana, livräddning, vattenrening, flottbygge, hinderbana, skrotkonstskapande och stenkånkande är annat som också hinns med!

De 12 äventyren är ett sammarbete med Svenska kyrkan i Skellefteå och till lägren kommer konfirmander från både Skellefteå och Robertsfors kommun.

Antalet platser på lägret är begränsat så anmäl dig redan idag.

Så går konfirmationen till

• Konfirmationen startar med en kortare träff söndag 3 november.
  • Under vintern går man på egen hand på ett antal gudstjänster.
  • I februari blir det en endagskickoff på Munkviken.
  • Torsdag 21 maj – söndag 24 maj åker vi på förläger. Då får du testa lägerkänslan och lära känna deltagare från både Robertsfors med omnejd och Skellefteå.
  • Stora konfalägret i Munkviken måndag 22 juni – söndag 5 juli.
  • 5 juli avslutas lägret med konfirmationsgudstjänst.

Ledare på lägerkonfirmation

Förutom ledarna från Bygdeå församling kommer du också att ha ledare från Munkvikens lägergård och Svenska kyrkan i Skellefeå.

Andreas Öberg

Församlingsmusiker

Katarina  Parment

Katarina Parment

Barn & ungdom

Bild: Svenska kyrkan i Umeå

ALT 2: Konfirmation med sportinriktning

Det här är konfan för dig som gillar att röra på dig och tycker att det passar bra med träffar på helgerna under hösten och våren istället för att åka på läger.

Både kropp, knopp och hjärta får vara med när du konfirmeras. I det här alternativet kommer vi att varva sportaktiviteter med samtal, undervisningspass och andakter.

Du behöver verkligen inte vara bra på sport för att vara med, bara du gillar att röra på dig. Tillsammans får vi fundera på tro och liv, ta reda på med om oss själva och utvecklas både individuellt och i grupp.

Så går konfirmationen till

• Konfirmationen startar med en ”Lär känna”-träff söndag 3 november.
  • Under hösten och våren träffas vi 6 lördagar mellan 10.00 och 18.30 i någon av kommunens idrottshallar för sport och samlingar.
  • Under vintern går man på egen hand eller tillsammans i grupp på 10 valfria gudstjänster.
  • Den 17 maj avslutas konfirmationen med en högtidlig konfirmationsgudstjänst i Robertsfors kyrka.

Ledare på sportkonfirmation

Jonas Hedblad