Samtalsakuten

Samtalsakuten vänder sig till vuxna som drabbats av en plötslig kris, så kallad "frisk livskris" och som har behov av att snabbt få komma till stödsamtal.

Samtalsakuten i sommar

Telefontid för bokning av samtal under sommaren hänvisas till 0243-126 06 (telefonsvarare)
Läs mer om Samtalsakutens verksamhet.

Samtalsakutens telefontider

Tid för samtal bokas via telefon 0243-126 06

Mån   kl. 8.15-10.30
Tis      kl. 12.45-14.30
Tors    kl. 8.15-9.30
Fre      kl. 8.15-9.30

Besöksadress: Målaregatan 1
Postadress: Svenska kyrkan, 781 81 Borlänge

Den "friska livskrisen" kan vara en akut livskris så som separationer av olika slag, dödsfall, olyckor, arbetslöshet eller andra situationer som får till följd att man tappar fotfästet.

Samtalsakuten erbjuder varje besökande fem kostnadsfria samtal. Samtalen leds av kompetenta medarbetare som har tid och plats.

Vi strävar efter att människor i ”friska livskriser” snabbt skall få komma till stödsamtal. Detta kräver en hög tillgänglighet i form av telefontider och stödsamtal.

Alla samtal sker utan journaler eller annan form av dokumentation och naturligtvis skyddas samtalen av tystnadsplikt.

Om du behöver – Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan.

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Det går även att chatta eller skriva digitalt brev.