Foto: Magnus Aronsson/ikon

Samtalsakuten

När livet tynger och oroar och du behöver någon att prata med, finns vi här för dig.

Foto: Henrik Hansson

Ibland blir livet svårt på olika sätt. Det kan handla om relationer, kriser, arbetslöshet, sorg som drabbar, existentiella frågor och funderingar eller andra situationer som får till följd att man tappar fotfästet. Oavsett var vi befinner oss i livet och hur det ser ut kan det vara bra att ha någon utomstående att samtala med.

På Samtalsakuten arbetar diakoner, präst och socionom och vi finns här för dig för att lyssna och stötta. Samtalsakuten finns till för alla och erbjuder kostnadsfria samtal, vilka finansieras av kyrkoavgiften. Vi strävar efter att människor snabbt skall få komma till stödsamtal och har korta väntetider.
Alla stöd- och själavårdssamtal sker utan journaler och under tystnadsplikt.​

Samtalsakutens personal

Tina Gregori Eriksson, diakon
Maria Burman, diakon
Klemens Matsson, socionom
Anna Hartwig, präst med grundutbildning i psykoterapi, steg 1

Samtalsakutens telefontider

Tid för samtal bokas via telefon 0243-126 06

Måndag, tisdag kl. 8.15-10.30 och kl. 12.45-14.30
Onsdag kl. 12.45-13.45
Torsdag kl. 8.15-10.30 och kl. 12.45-14.30
Fredag kl. 8.15-9.30 och kl. 12.45-13.45

Under perioden vecka 26-33 kommer Samtalsakuten ha sommarstängt för nya bokningar.
Under den perioden har vi endast möjlighet för samtal med dig som redan påbörjat samtal hos oss.

Besöksadress: Målaregatan 1
Postadress: Svenska kyrkan, 781 81 Borlänge

Jourhavande präst

På kvällstid finns alltid Jourhavande präst att kontakta via telefon, e-post eller chatt