Konfirmation

Vem är Jesus? Måste man tro på allt som står i Bibeln? Vad är meningen med att leva? Kan man vara kristen? Varför finns det ondska? I konfirmationsundervisningen får du möjlighet att prata om, diskutera och fundera över vad som är viktigt i livet.

Nu får du möjlighet att själv säga ja till att vara Guds barn!

Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Det är ett tillfälle för dig att bekräfta ditt dop. Kanske döptes du redan som väldigt liten och togs emot av Gud. Nu får du möjlighet att själv säga ja till att vara Guds barn! Det är också Gud som bekräftar för dig att Gud fortfarande står vid din sida, precis som Gud har lovat.

För att konfirmeras behöver man alltså vara döpt – det är ju dopet man bekräftar. Är du inte döpt kan du döpas under konfirmationstiden, någon gång innan det är dags för själva konfirmationen.

Du som går i åttan får en inbjudan till konfirmationsundervisningen som kan se ut på lite olika sätt. Du kan välja terminsläsning vilket innebär att man träffas en helg i månaden, några timmar åt gången, kombinerat med ett helgläger. Det finns också lägerläsning, i början av sommarlovet, och några dagar på sportlovet. Går du i nian och vill konfirmera dig så ta kontakt med oss. Den allmänna inbjudan skickas bara till dem i åttan.

Läs mer om konfirmation på Svenska kyrkans nationella sida.

Kontakt konfirmation

Cecilia Svensson