Dop

I dopet finns löften om att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer. För dig som förälder kan dopet vara ett tecken på tacksamhet över att du har fått bli förälder till just denna lilla människa.

Alla är välkomna att döpas

Svenska kyrkan välkomnar alla att döpas. Det är vanligast med barndop, men det är inget som hindrar att man bli döpt senare i livet, t ex under konfirmationstiden eller som vuxen. När det gäller barn, både små barn och ungdomar, är det vårdnadshavarna som bestämmer. Om ni är två vårdnadshavare behöver ni vara överens om att barnet ska döpas. Det handlar om att ge barnet en chans att tro på och lära känna Gud.

Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan. Dopgudstjänsten är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Boka dop

Dopet kan bokas på lördagar i jämna veckor i våra tre kyrkor. Du kan välja tid: kl 14 eller 15.30. Du kan också boka dop inom söndagens gudstjänst eller direkt efter den. Ofta finns möjlighet att hyra lokal för dopkaffe och det finns dopklänningar att låna.

Välkommen att kontakta församlingsexpeditionen om du har frågor eller
vill boka dop: 033-22 26 00 eller Bollebygds pastorat.
En av prästerna kontaktar er för ett dopsamtal, då ni pratar mer om detaljerna kring dopet.