Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Låt hjärtat va´ me´ …. allt du gör beror på de´!

Nyhet Publicerad

Sonya Hedenbratt visste vad hon sjöng om, men inte hur väl det skulle passa in just nu. ”När du tycker nånting kommit på glid, då är det tid … att le!”

Ja, nog har mycket kommit på glid tycker vi alla. Men vågar vi vara glada? Får man verkligen gå omkring och le mitt i eländet?
I andra tider, på andra platser, även just nu, lever människor i stor oro och umbäranden. Men där finns skratt och glädje mitt i smärtan.

Just nu behöver vi våra mjuka hjärtan som mest. Nu kan inte längre intellektet försöka hävda sig över det inre landskapet i oss. Det är inte viktigt eller ens möjligt att ha koll på och förstå pandemins vägar, om du ska få vara frisk eller inte, träffa andra ute eller inne, idag eller imorgon.
Det enda vi vet är att Jag är jag och Du är du. Vi finns här, som människor, med allt vad det innebär av härligt mysterium och delat universum!

Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Profeten Jesaja ingjuter mod i de hundratusentals deporterade israeliterna i Babylon och manar dem att inte ge upp: be, tro, hoppas och framförallt – lev här och nu, säger han till dem.
Gör det bästa av situationen och vila i att du är älskad av Gud. Gå med Gud. Med kärlekens rep vill Gud ta oss i sina armar, bota oss, hålla oss till sin kind och ge oss att äta (Hosea 11:1-4). Kan vi ana den kärleken oavsett vad som händer? Kan vi hoppas att prövningar kan leda oss på nya och ljusare vägar?

Dopets klara vatten får leda oss genom död till nytt liv, med den helige Andes hjälp, till det gudsrike som bor inom oss. Där kärleken finns och tron kan växa. Då blir det lättare att bära det avstånd som vi alla måste hålla till varandra ett tag till.
Lotta

Här kan du läsa mer om kyrkoåret