"Det händer hos oss"

Nyhet Publicerad Ändrad

Då församlingsgården nu renoveras har våffelmåndagarna startat tidigt i år. Varje måndag är det öppet kl. 13-15 i Stora Kyrkan. Här finns gemenskap, glad kökspersonal och goda våfflor. Varmt välkommen du också, kanske träffar du en gammal vän du inte sett på länge eller så upptäcker du en ny vän!

Under två dagar på påsklovet träffades 15 barn på dagläger med Chilla. På tisdagen höll vi till i Björsäters församlingshem. Vi upptäckte kyrkan, bakade muffins, lekte och sådde solrosfrön

Guidning av S:t Larskyrkans underjordiska kyrka på Chillaläger.

På onsdagen besökte vi S:t Larskyrkan i Linköping. Där blev vi guidade både i den spännande, underjordiska kyrkan och den fina kyrksalen ovan jord. Sedan åt vi god mat och utmanade varandra i bowling. Dagen avslutades med en ljusandakt i Domkyrkan. 

Lunch på stan på Chillaläger.
Bowling på Chillaläger.

Lördagen 9 mars var det äntligen dags för Disneykonsert i Stora kyrkan. Församlingens barnkörer, Grebokören, Joy Singers och instrumentalister bjöd på en färgsprakande konsert med riktig Disney-känsla allt under ledning av Annacarin Abelson, Annika Davidsson, Fredrik Ingå och Kristina Solfors Rehnholm.

På programmet fanns både välkända och mindre kända sånger från äldre och yngre Disneyfilmer. Bland annat sjöng barnkörerna “Superopti-mopsiskt-topp-i-pang-fenomenaliskt" från Mary Poppins och tillsammans sjöng körerna “Eatnemen vuelie” från Frost i ett arr med psalmen “Härlig är jorden”.

Ungefär 500 personer kom för att lyssna, konserten var en fantastisk upplevelse för både besökare, körsångare och instrumentalister. 

Foto: Sofia Arstadius 
Foto: Sofia Arstadius 

Den 24 februari bröts tillfälligt fastetiden på församlingsgården då det bjöds på Afternoon-Tea med kak- tabberas. Runt ett 100-tal personer hjälpte till att ”tömma frysen” och förrådet då det bjöds på goda läckerheter som scones och småkakor.

Tack alla som hjälpte till att göra denna eftermiddag sådär extra mumsig!  

Foto: Lena Svensson
Foto: Lena Svensson
Foto: Lena Svensson

Under helgen 19–21 januari deltog församlingens ungdomskör Chorus Mix på ett ungdomskörsläger i Gransnäs. 

150 ungdomar från Linköpings stift, Växjö stift och Visby stift samlades för att under hela lördagen repetera olika körverk som på söndag förmiddag framfördes i en mässa i Lommaryds kyrka i Aneby pastorat.  
Helgen arrangerades av Sveriges kyrkosångsförbund och ägde rum för andra gången. Nästa år blir det tradition – och då kanske i Visby?  

Varje onsdagseftermiddag under skolans terminer är Björsäters församlingshem öppet för Chilla.
Det är cirka10-15 barn från åk 4-6 i Björsäters skola som kommer för att äta mellanmål, spela spel och pingis, sitta i sofforna och prata, busa och chilla.

Det är några intensiva och roliga timmar som ger oss vuxna intrycket att barnen känner församlingshemmet som sitt hus, precis så som det ska vara.
Christina och Patricia!

Vilken härlig jul vi har haft i församlingen, med vacker musik, god mat, teater och dans. Tack alla som bidragit!

Det lyser så vackert från alla tända ljus som tränger igenom det gråa novembermörkret på våra kyrkogårdar. På fredagen före Allhelgonadagen kom många människor från när och fjärran för att tända ljus på sina anhörigas gravar. Några hade kommit körande långt och kört flera timmar för att tända ljus på kyrkogårdarna i Åtvidaberg, för att sedan återvända hemåt där fler ljus skulle tändas

Då var det varmt välkommet med en kopp kaffe, en kaka och en varmkorv som kyrkogårdsförvaltningen bjöd på. 

Det bjöds på kaffe och varmkorv vid allhelgonahelgens öppet hus på Nya kyrkogården.

När regnet väl hade slutat samlades det många människor för att samtala med varandra i tältet och vid den varma brasan. 

Samtal och värme vid öppet hus på Nya kyrkogården på fredagen i allhelgonahelgen 2023.
Dopfest i Åtvids Gamla kyrka oktober 2023. Foto: Annika Davidsson

Att bli en del i Guds stora familj, där man får ta emot Jesu uppståndelse och evigt liv – det är värt att fira! Att vara en del av en kyrka som firar livet och lever i tro, hopp och kärlek, det är värt att fira! 

Dopänglar i Gamla kyrkan

Och firade gjorde vi när vi samlades till två dopfester både i Grebo på tacksägelsedagen 8 oktober och i Åtvids församlingsgård den 15 oktober.

Barnkörerna från Grebo och Åtvid sjöng vackert under gudstjänsterna och visade på fint sätt hur man i vår församling kan växa i sin tro och som människa. Hur firar du ditt dop?

Dopfest i Åtvids församlingsgård 15 oktober 2023.

Den 10 september startade församlingen höstterminen med en härlig församlingsfest som inleddes med festmässa i Stora kyrkan och fortsatte med god mat och underhållning i församlingsgården. 

Föreläsning med Melker Becker

Melker Becker berättade om sina tidigare och framtida TV-produktioner inför både insatta fans och ovetande åhörare, som han alla förtrollade med sin berättarkonst. 

Mr. Goran bjöd på ett spännande underhållningsprogram som amuserade både vuxna och barn. 

Mr Goran och Naja Näslund trollar på församlingsfesten.
Mister Goren och apan Nikki

Onsdagen den 30 augusti var blivande konfirmander inbjudna till Klockarängsparken för att prova på vad det kan innebära att vara konfirmand. 

Vid församlingsgården grillades det goda hamburgare. Man kunde läsa information om Åtvids församlings konfirmandarbete och gå en tipspromenad med frågor på temat.
Dessutom fanns det spel och lekar och möjlighet att samtala med de präster och församlingspedagoger som ska ansvara för verksamheten. Under vecka 37 kommer konfirmandundervisningen att starta. Vi ser fram emot ett roligt och lärorikt år.

Prova på konfa, augusti 2023
Prova på konfa, augusti 2023
Prova på konfa, augusti 2023

I början av juni åkte konfirmander, unga ledare och konfirmandledare till Oslo. Temat för resan var “Mellan ont och gott”. Programmet innehöll besök på 22juli-senteret, Kon-Tiki och Frammuseet samt Svenska kyrkan, där vi firade nationaldagsgudstjänst tillsammans med församlingen, men även fick en föreläsning om kyrkans roll under andra världskriget. 

Konfirmander på Operahusets tak under sin osloresa.

Bilden visar en av kvällsandakterna på Operahusets tak, nära himlen, med fantastisk utsikt över hamnen och staden. Det blev även en eftermiddag med rekreation i Vigelandsparken, shopping och restaurangbesök på stan. 

Konfirmander på besök vid minnesplats i Oslo.

På bilden ser man konfirmander besöka minnesplatsen vid regeringshögkvarteret där namnen på människorna som dödades vid terrordådet finns. 

Konfirmandgrupp Exodus 13 maj 14.00 2023

I år har vi haft glädjen att konfirmera 40 ungdomar i Åtvids församling. Konfirmationerna ägde rum i Åtvids Stora kyrka den 13 och 27 maj. Vi önskar konfirmanderna Guds välsignelse på deras fortsatta livsresa.

Konfirmandgrupp Genesis 27 maj 2023
Konfirmandgrupp Leviticus 13 maj 11.00 2023
Joy Singers 25 år - jubileumskonsert

Taket på Åtvids Stora kyrka lyfte nästan när Joy Singers den 23 april framförde sin 25-års jubileumskonsert. Gästartister var Åtvidabergs gitarrorkester som framförde några evergreens tillsammans med gospelkören i fin samklang. Konserten började med härligt glad gospel som gick direkt in i hjärtat, följt av kända musikallåtar, Elvis och Abba. 
Stort Tack till alla medverkande för denna underbara musikupplevelse. 

Åtvids gitarrorkester
Kristina Solfors Rehnholm på Joy Singers jubileumskonsert
Bakning på Chillaläger på påsklovet 2023.

Under tre dagar på påsklovet har fjorton glada barn haft dagläger med Chilla. De bakade bröd och citronkladdkaka, lagade grönsakssoppa och bjöd på sopplunch i församlingsgården.

Soppkok på Chillaläger på påsklovet 2023.
Förberedelser för sopplunch på Chillaläger på påsklovet 2023

I Gamla kyrkan löste de mysterier, lärde sig om kyrkans historia och lyssnade när Kristina spelade på orgeln. Påskharen hade gömt ägg i Klockarängsparken som innehöll pusselbitar med en ledtråd till gömslet där godis väntade efter äggjakten.

påskharens äggjakt i Gamla kyrkan på Chillaläger 2023.

Torsdagens utflykt till Linköping innehöll besök i domkyrkan och Slotts- och domkyrkomuseet, där de fick lära sig om Linköpings spännande historia och prova medeltida kläder. Efter restaurangbesök gick barnen ner i underjorden under St Lars kyrka, och blev visade rester av en gammal 1100-talskyrka och skelett av människor som ligger begravda där. På tåget hem var alla nöjda och trötta. På novemberlovet bjuder Chilla in till dagläger igen.

Spännande utflykt till linköping med Chillaläger på påsklovet 2023
Spännande och roligt att prova medeltida kläder vid besöket Slotts- och domkyrkomeseet på Chillalägret 2023.

I år har Åtvids församling bjudit in eleverna i årkurs 3 i Åtvidaberg, Björsäter och Grebo till påskspel. Anställda och ideella framförde ett drama om påskens händelser.

Emelie och Annika i påskspelet 2023
Gunvar och Susanne i påskspelet 2023
Bullbak i församlingsgården

Alla bakverk som serveras till kyrkkaffe, sopplunch och många andra gruppverksamheter i församlingen, är hembakade av ideella krafter i församlingshemmets kök.

Det är härligt att komma in i församlingsgården – särskilt på tisdagsförmiddagar – som är fylld av en underbar doft av nybakade bullar mm. när Birgitta och Maja kör igång. I församlingsgårdens kök är stämningen på topp när bageriet pågår.

Hör du till dem som älskar att baka men som inte kan äta allt som finns i frysen? Hör gärna av dig till vår värdinna Mette om du vill vara med.

Birgitta och Maja bakar bullar.
- Under helgen 27–29 januari åkte några medlemmar av församlingens ungdomskör Chorus Mix med körledare Kristina till en körhelg.

Under helgen 27–29 januari åkte några medlemmar av församlingens ungdomskör Chorus Mix med körledare Kristina till en körhelg i Madesjö kyrka/Nybro pastorat.
Helgen organiserades av Sveriges kyrkosångsförbund och under helgen träffades drygt 100 ungdomar från Växjö stift, Visby stift och Linköpings stift. Ungdomarna hade mycket roligt och skapade nya vänskap med sjungande ungdomar från nära och fjärran. Helgen avslutades med en musikmässa i Madesjö kyrka.

Konfirmationstiden innehåller många saker, bland mycket annat så pratar vi såklart om Jesu liv. På bilden ser vi hur konfirmanderna fick bygga Jesu liv på tvättlina, rakt genom barnlokalen.
Året inleddes enligt tradition med trettondagens stora julfest där personalorkestern spelade till musikquiz.
Populärt tomtebesök och utdelningar av godispåsar på trettondagens julfest.
Några av Nissarna i Församlingsgården på väg att sjunga för sin chef.
Konfirmandgruppen Genesis tillverkade en egen julkrubba.
Reine och Fredrik spelar fyrhändigt på den ekumeniska samlingen ”Jul i gemenskap” på juldagen.
Några av Luciatågets tärnor som spred ljus på Kopparsvanens äldreboende.
Det serverades ett mycket välsmakande julbord i Åtvids församlingsgård.
Åtvidabergs Lucia Karin Alveling med två av sina tärnor i Åtvids Stora kyrka.
Herdarna har just anlänt till stallet, vid julspelet för åk 2 i Grebo.
Vi tillverkar vackra dörrkransar i Grebo och Åtvidaberg.

Barnkörer i Åtvidaberg, Björsäter och Grebo

Att sjunga i barnkör innebär en möjlighet att utvecklas musikaliskt genom att träna sin röst, utveckla sin tonsäkerhet och rytmkänsla och att sjunga på olika sätt i olika typer av sånger. Att sjunga tillsammans är en stor glädje, man är en del i ett sammanhang där alla behövs. Barnkörerna utgör en viktig del av församlingens gudstjänstliv, då de bidrar med sin sång i olika sammanhang. Under ett år lär vi oss över 20 sånger och texterna och melodierna man lär sig som barn har man ofta med sig i bakhuvudet när man blir äldre. 

Under hösten har barnkörerna medverkat i varsina gudstjänster. På första advent kunde man höra oss sjunga på torget i Åtvidaberg. I Luciatid håller vi konsert med Lucia både i Åtvidaberg, Björsäter och Grebo. Vi kommer dessutom att medverka på Kopparsvanens äldreboende med ett Luciatåg.

Under våren väntar oss en kördag tillsammans med 150 barn i Linköpings stift, gudstjänster, läger, vårkonsert och en resa till Liseberg. Den gör vi för att visa uppskattning för barnens viktiga medverkan under året. 

Att vara en körsångare i Åtvids församlings barnkörer är kostnadsfritt. Vi som är ledare har genom åren sett vad denna verksamhet betyder för barnen, i form av en trygg gemenskap, en plattform för fortsatt musicerande och ett meningsfullt och utvecklande sammanhang.

Välkommen att lyssna på oss!

Under tre dagar på höstlovet vimlade det av glada chillabarn i församlingsgården. Vi började våra dagar med att öppna vårt bageri. Vi bakade havrefrallor och kladdkakor som blev fantastiskt goda. Sedan utmanade vi varandra i bowling och flera lyckades få strike.

Soppkokning på Chillaläger höst 2022

Nästa dag startade vi tidigt med att sätta igång vårt soppkok. Vi skalade, hackade, stekte och kokade. Sedan dukades det fint och bröd och kladdkakor från vårt bageri lades upp på fat. Klockan 12.00 öppnade vi portarna till Församlingsgårdens Chillarestaurang, eller sopplunchen som det brukar heta annars. Barnen fick mycket beröm för den goda maten. Vi hann även med en chokladprovning och att chilla framför en film.

Chillaläger på besök i Linköpings Domkyrka

På torsdagen for vi till Linköping; gick på Länsmuseets utställningar, åt mat på restaurang och besökte domkyrkan. Där prövade vi på hur det går till med en vigsel och ett dop, genom att klä ut oss i kläderna vid barnens altarskåp. När vi for hem igen med tåget var vi riktigt trötta, men så nöjda.

Full fart i andaktsrummet när vi sjunger och dansar på Babyrytmik. Foto: Annika Davidsson
Gott med fika när man sjungit och dansat på Babyrytmik. Foto: Annika Davidsson

På tisdagar är det full fart i församlingsgården. Då träffas små killar och tjejer och deras föräldrar för att musicera tillsammans.
Vi börjar med att leka och prata lite, sedan sjunger vi och spelar rytminstrument, dansar och gör några ramsor. Vi använder kroppen, rösten, språket, rytmen och glädjen. Det brukar bli ett rejält drag i lokalen. Mot slutet när vi är trötta kryper vi ihop i någons famn och sjunger några vaggvisor och myser lite.

Sedan är det dags för fika, för man blir så hungrig av att dansa och sjunga. När vi fikar brukar vi samtala om något som är aktuellt. Små som stora gör viktiga inlägg i samtalet.

Om du är förälder och har ett barn i åldern 0–1 ½ år är ni välkomna på tisdagar kl. 9.30. Hon som håller i tonerna och samtalet heter Annika och jobbar som församlingspedagog.

Kubb och tipspromenad var populära aktiviteter i Klockarängsparken.

ÄNTLIGEN var konfirmanderna i församlingsgården

Vi har haft några konstiga konfirmandår, med en pandemi som hindrat allt från konfirmationsgudstjänster till konfirmandträffar. Nu är vi äntligen i gång igen.

Höstterminen inledde vi med en eftermiddag på Klockarängen där ungdomarna kunde komma och prata med konfirmandarbetslaget, käka hamburgare, gå tipspromenad, spela kubb och andra spel.

Det blev en härlig eftermiddag med många skratt och så många ungdomar att hamburgarna tog slut och vi fick åka och köpa mer. Stämningen var härlig och alla ledare var glada när vi åkte hem. 

Söndagen 11 september hade vi konfirmandupptakt i Stora Kyrkan med konfirmander och deras föräldrar och 14 september drog de första grupperna i gång.

Åtvids församling har 39 konfirmander i år och konfirmanderna är vårt gemensamma ansvar, så be gärna för dem. Vi i konfirmandarbetslaget ser fram emot ett spännande år med samtal, lekar, allvarligheter och knasigheter. 

Här är en av de kluriga frågorna i tipspromenaden vid träffen med de blivande konfirmanderna.
Svårt att sitta still var det när Wide Hellman bjöd på rockigt svängiga låtar på Smedstorps café!
I trädgården utanför gamla bagarstugan i Bersbo hölls friluftsgudstjänst med kyrkkorv, gofika och läskande flädersaft!

Våra framtidskonfirmander på vandring mot Stenshuvud nationalpark 15 juni – alla vid gott mod! (även fotografen).

Vårens sista vandring Ut i Guds fria natur gick till Åtvidsnäs naturreservat – så nära och så fint! Foto: Lotta Damm
Liten körsamling tar högtidlig ton på nationaldagen vid Åtvids hembygdsgård!
Grönt stopp med kaffe och dopp! Församlingsresan till Vadstena bjöd på sol och besök även på Habblarps trädgårdar utanför Skänninge (25 april)
Valborgskonfirmation för församlingens ”Framtidskonfirmander” – nu väntar en gemensam resa med tåg och cykel till Österlen i juni!
Församlingsresa till Vadstena

Bakning och soppkokning på vårt Chilla-läger under påsklovet.

Spa-eftermiddag på Chillaläger i april 2022.

Ungdomarna på Chillalägret fick koppla av med en egen spa-eftermiddag – sååå mysigt mitt i påskveckan!

Soppkokning på Chillaläger i april 2022.

Barnen på chilla-lägret jobbade koncentrerat och hårt i köket och resultatet blev
- en bejublad sopplunch och en fantastisk dessert att bjuda på! Hurra vad de är bra!

Chilla-läger i Linköping april 2022
Chilla-läger i Linköping april 2022
Chilla-läger i Linköping april 2022

Chilla-läger på besök i Linköping. Bl.a. en fantastisk guidning i Linköpings Domkyrka.

En smula ljus i mörkret - Den första gruppen ukrainska flyktingar kunde hämta kläder, skor och hygienartiklar som frivilliga och givmilda åtvidabergare bidragit med och sorterat. 

Mot en hållbar framtid i Åtvidaberg – här inspireras vi av vår kommunekolog Anton Sunnergren under hans Earth hour-föredrag om biologisk mångfald i Stora kyrkan. 

Vi tackar ….
- Er som varit förtroendevalda under lång tid och nu avgår!  
Anders Säberg, Magnus Bernheden, Jonny Lönn, Kerstin Wärnelius, Britt-Marie Nilsson, Ingegerd Vincent, Christer Jonsson och Vilgot Björkegren

Vi tackar ….

- Er som troget tjänat församlingen i 20 år på olika uppdrag med en gåva! 
Rolf Wilhelmsson, Anders Säberg och Kristina Andersson.

… och firade gemensamt Fastlagssöndag i Stora kyrkan den 27 februari, med semmelfest i församlingsgården efteråt.

Först Jesusfamiljen och sen alla djuren … Sakta växte julkrubban fram på tu man hand.
Här nedan kan du se fler härliga bilder på vad som hänt i församlingen. 

Här kan du se härliga bilder på vad en fullspäckad och ljus decembermånad
bjöd på.

Julspel för Centralskolans elever åk 2

Vårt lilla teater-team levandegjorde berättelsen om Jesus och den första julen för alla barnen. Med ängel, herdar, en trött och stingslig världshusvärd, tre vise män, Maria och Josef – och så förstås, med Jesusbarnet själv – livs levande och helt underbart söt! 

Biskopsvisitation den 7-12 dec – där vår biskop Martin fick vara med om:

- kanalpromenad i -17 grader, men gemenskapen värmde! 
- besök på körövning med Joy Singers 
- en pratstund med ungdomarna på Chilla, 
- frågestund på en församlingskväll i församlingsgården, 
- visitationsveckan avslutades med en Visitationsmässa i Stora kyrkan (12 december) då biskopen förstås var vackert skrudad med kräkla och mitra (stav och mössa)

Biskop Martin Modéus och hans följe (stiftsprästen Fredrik Olofsson och kontraktsprost Maria Åkerström) fick möta många fler i församlingen och se mycket mer under veckan, som inte är fångat på bild. 

Visitationen av församlingen finns nu sammanfattad och tillgänglig i ett dokument här på hemsidan. Där kan du läsa biskopens syn på Åtvids församlingsliv och verksamhet och hans råd för framtiden.

Lucia i Stora kyrkan

– traditionsenligt med tärnor i alla åldrar, tomtar och stjärngossar, fin sång och musik, och insamling till Diabetesfonden genom Lions. 

Julkonsert i Björsäters kyrka

– barnkör, Chorus mix och flöjtelever skapar fin stämning i decemberkvällen

”Vi sjunger Julens sånger” i Stora kyrkan på juldagen

– leddes av en skönsjungande trio bestående av Elise Abelson, Julia Olsson Granberg och Amanda Söderlind.

Här nedan hittar du fler fantastiska bilder från församlingens verksamheter.

När älgjakten hindrade vidare vandring i Grävsätters urskog blev det mysig fika på en fallen tall. Foto: Lotta Damm
Nu blir det fiol, sa Kristina och lockade ut alla till spontan friluftsgudstjänst i slutet på september! Vem kan motstå en vacker höstdag i Värna?
Cykelträngsel – ett säkert tecken på att Chilla kommit igång! Foto: Lotta Damm
Det serverades tårta vid drop in-dop och drop in-vigslarna.
Till vår stora glädje döper vi för fullt igen i Åtvids församling. Foto: Kirsten Alm
Färgsprakande fint på våra kyrkogårdar när vårblommorna är planterade. Foto: Lotta Damm
Nyfriserade och fina cypresser! Nu har kyrkogårdsarbetarna gjort detta svåra konststycke igen. Vilken känsla att gå i allén vid Gamla kyrkan – prova! Foto: Lotta Damm

Vackert, tycker Sigge!! Salongen, församlingsgårdens ”vardagsrum”, har fått nyslipat golv och nymålade väggar.

Dags för tagning! – tjejerna i Barnkören gör sig redo för inspelning till psalmkonserten ”Från fastlagssöndag till palmsöndag”

Kameran rullar …. Här pågår inspelning av middagsbön i Stora kyrkan, en av många inspelningar som läggs ut på nätet just nu! Foto: Emelie Hjerth
Trädgårdsmaskiner och redskap som körs och slits på våra kyrkogårdar måste underhållas och repareras i verksta´n – här får Robin och Jonas en fotopaus i arbetet Foto: Lotta Damm
Denna inbjudande pepparkakskyrka med snickarglädje och liten präst - gjordes inför jul av Carola, Mette och Hampus i servicegruppen.
Foto: Inger Grûnning
Foto: Lotta Damm

Tacksägelsedagen firades i Björsäters kyrka med ett altarbord som dignade av naturens frukter och människors ”möda”. Tack till er som dukade så fenomenalt vackert!

Ekhulteberget (strax bortom Falerum) bjöd på kuperad och vacker terräng i bästa sensommarskrud när det var augustivandring med Ut i Guds fria natur.

Folkmusik med fart och känsla var det i Grebo kyrka, då populära trion Björnlert – Hedin – Pekkari, drog ”fullt hus” (med corona-mått) i församlingens sista Sommarmusik.

Personalen i Åtvids församling sommar 2020 Foto: Reine Eriksson

Vi önskar alla en SKÖN SOMMAR!

Grönt är skönt! Utesång och lek med Öppna förskolan. Foto: Sara Lönn
Änglar, möss och åsnor tränar samarbete? Nej, bara vårt konfirmandarbetslag som planerar höstens upptakt för konfirmander och ledare! Foto: Reine Eriksson
Ungdomsgruppen fick en magisk kvällspromenad och fångade Stora kyrkan i vackert kvällsljus. Foto: Elin Holmberg
Vårens första vandring med "Ut i Guds fria natur" gick till Södra Botorp - rast vid OK Ekens klubblokal. Foto: Lotta Damm
Tjära nån – vilken utsikt! Nu pågår tjärning av klockstapeln i Åtvid Foto: Tobias Dahlberg
Kom och umgås på församlingsgårdens bak-fika i vårsolen Foto: Carola Nyberg
Kom och lek med mig snart! Sigge vill ha sällskap på uteleken och barnvagnspromenaden Foto: Elin Holmberg
En liten kaffetår på turen – kanalpromenaderna avslutas med fika i paviljongen
Den som söker hon finner – kyrkoherden packar varor på ICA till beställare
Foto: Lotta Damm

Körledare Kristina gör egna glada påskkort till medlemmarna i Klockarängskören!

Foto: Lotta Damm

Glädje under en inspirationsdag om Berättande, "Walk the talk"  i Stora kyrkan den 4 mars!

Foto: Lotta Damm

Premiär för kanalpromenad (25 feb) med ”andligt” sällskap, blev trivsamt även utan glittrande vatten

Foto: Lotta Damm

Konfirmanderna Vilhelm och Rasmus gör egna semlor på själva Fettisdagen – smakar bäst!

Sigge har lärt sig swisha kollekten – har du?

På höga höjder för Glädjens Herre!
Roger och Ernie fixar så att alla kan sjunga med i bordsbönen på sopplunchen!

Öppna förskolan förbereder Luciatåg i Åtvids Gamla kyrka. Foto: Christina Ottosson

Öppna förskolan förbereder sitt Luciatåg i Åtvids Gamla kyrka.

Kyrkvärdskurs i Åtvids församling Foto: Lotta Damm

Information och gemenskap när alla kyrkvärdar i församlingen höll höstmöte i november.

"Ett aktivt liv" på Åtvids bibliotek Foto: Lotta Damm

Åtvids församling deltog i utställning om Liv och hälsa på Biblioteket den 15 november

Joy Singers hyllar Aretha Franklin Foto: Llotta Damm

Joy Singers hyllar Aretha Franklin – med fart, humor och stämning en oktoberkväll i Gamla kyrkan

Ny belysning vid Gamla kyrkan Foto: Kirsten Alm

Upplyst var det här! Ny belysning i allén vid Gamla kyrkan

Höstvandring i Högboda naturreservat Foto: Lotta Damm

Härlig höstvandring i Högboda naturreservat

Vi lättar ankar på öppna förskolan Foto: Åsa Hellman

Härligt att lätta ankar i den nya båten på öppna förskolan.

Öppna förskolans ny båt Foto: Elin Holmberg
Vågspelet med konfirmander Foto: Lotta Damm

En härlig tur på Vågspelet med ”gamla” konfirmander och guide

Chilla i Åtvids församlingsgård Foto: Lotta Damm

Chilla har äntligen startat och här fikas det!

Ungdomarna spelar och sjunger i Smedstorp

Tack för gemenskap och gott arbete!

Ännu en gång kan vi se tillbaka på en härlig sommar, med många tillfällen till
gemenskap i Åtvids församling.  Bl.a. Sommar i Stora kyrkan med fikastunder, utställningar, underhållning och öppen förskola, Sommarcafé i Smedstorp, uppskattade Öppna kyrkor och Vägkyrkan i Gärdserum med återöppnande av landshövdingen, Friluftsgudstjänster samt mycket Sommarmusik i våra olika kyrkor.

Vi vill ge ett stort TACK till alla som på olika sätt bidragit till att
vi kunnat genomföra allt detta.

Dockekulla Cittrez i Smedstorp
Gökotta på Åtvidabergs golfbana Foto: Johnny Nilsson
Liv och rörelsei Åtvids Stora kyrka Foto: Susanne Bramfalk

 ”Den röda ballongen” -uppskattad teater för barn och vuxna i Stora kyrkan

 

Bilder från nedslag i församlingens verksamheter.

 

"Du omsluter mig på alla sidor", konfirmation i Åtvids Stora kyrka.

…varken bingo eller datakurs – här spelas Cittra!
Dockekulla Cittrez underhåller i församlingsgården

Andakt med pokarrna på pojkhemmet i Polen, konfirmandresa april 2019.

Resa till Polen – Åtvids konfirmander har andakt med polska ungdomar.
(ovan)

Påskspel i kyrkan: ”Var är Jesus – graven är ju tom?”

Samtal och stillsam aktivitet i Stickcaféet varannan tisdagskväll.

 

 

Mellanmål och pratstund i Chilla på tisdagar och sångstund i småbarngruppen.