Arvidsjaurs församling

Kontakt

Arvidsjaurs församling Besöks- och postadress: Skillnadsgatan 27, 93331 ARVIDSJAUR Telefon: +46(960)47800 E-post till Arvidsjaurs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Arvidsjaurs församling

Vi finns här för dig i glädje och sorg och vill gärna dela din tillvaro var du än befinner dig i livet. Tillsammans går vi genom livet.

Från och med den 1 januari 2018 samverkar Arjeplogs församling och Arvidsjaurs församling i ett gemensamt pastorat.

Svenska kyrkan Arjeplog Arvidsjaur

Arjeplogs och Arvidsjaurs församlingar samverkar
fr.o.m. den 1 januari 2018 i ett gemensamt pastorat.

Lediga jobb i Arjeplogs och Arvidsjaurs församlingar

Arjeplogs och Arvidsjaurs församlingar samverkar fr.o.m. den 1 januari 2018 i ett gemensamt pastorat.

I februari varje år är det dags för Arjeplogs Filmfestival Tro, Film & Kärlek. Filmfestivalen är till för att ge människor en gemensam plats att tillsammans samtala om film och livsfrågor.

Arjeplogs filmfestival

- en del av #metoo -

#vardeljus i Svenska kyrkan

- en del av #metoo -

Biskop Hans Stiglund om uppropet #vardeljus och berättelserna om trakasserier och övergrepp inom Svenska kyrkan.

Med anledning av #vardeljus

En eftermiddag i månaden finns det möjlighet till ett öppet och nyfiket samtal med utgångspunkt i bibeln.

Bibelsamtal

I Moskosels kyrka cirka en tisdag i månaden klockan 11.30 träffas vi till kyrklunch, andakt och trevlig gemenskap.

Kyrklunch

Det finns många, långa och smala vägar i vår församling.
Den första rakan innan en kurva kan ibland kännas oändlig.

Mötesplatser

Det finns många, långa och smala vägar i vår församling. Den första rakan innan en kurva kan ibland kännas oändlig. På några ställen är vägen lite bredare, så att där kan en bil köra in och stanna till när det kommer en mötande bil. Dessa platser är markerade med ett vägmärke med ett stort M.

Som medlem i Svenska kyrkan stöttar du samhällets mest utsatta både i Sverige och världen. Du bidrar också till vårda kulturarvet, att du själv och andra kan sjunga i kör, besöka kyrkans olika verksamheter och prata med en präst eller diakon när det krisar.

Medlem

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Dopet är en fest i Guds familj

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Konfirmationen är ett minne för livet

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra. Vigselakten är en symbolhandling samt en förening mellan två personer som älskar varandra och vill leva tillsammans resten av livet.

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravningen ett sätt att säga farväl

Livet är fullt av stora händelser, dop, bröllop och begravning är några av dem. Pastorsexpeditionen hjälper till med att boka tid och plats utifrån era önskemål.

Pastorsexpeditionen

Bokning

Livet är fullt av stora händelser, dop, bröllop och begravning är några av dem. Församlingsexpeditionen hjälper till med att boka tid och plats utifrån era önskemål.

Hitta till Arvidsjaurs församling

Klicka på länken Arvidsjaurs församling så öppnas en karta i ett nytt fönster