Foto: Royne Mercurio

Allhelgona i Linköping

Allhelgonatid i Linköpings domkyrkopastorat

Här hittar du allt om allhelgonahelgen på Centrala griftegårdarna, Lilla Aska och Landeryds kyrkogård, samt minnesgudstjänster och konserter i våra församlingar i Berga, Domkyrko, Gottfridsberg, Johannelund, Landeryd, Ryd, Skäggetorp, S:t Lars och Tannefors. Välkommen!

Allhelgonahelgen i Kärna församling

Här hittar du information om minnesgudstjänster och öppettider i Kärna, Kaga och Ledbergs kyrka.

Ljuslyktor och röd ljung lyser upp en grav i höstmörkret.

Allhelgonahelgen i Slaka-Nykil

Här finns det du behöver veta inför allhelgonahelgen i Slaka-Nykils pastorat.

Flera gravkransar och tända ljus lyser i mörkret på en gravplats.

Allhelgonahelgen i Vreta klosters församling

Under allhelgonahelgen är alla församlingens kyrkor öppna extra mycket och flera ljusgudstjänster firas.

Ett barn skriver en hälsning till sin morfar på ett gravljus.

Allhelgonahelgen i Åkerbo

Allhelgonahelgen är en tid att minnas. Att reflektera över livets skörhet och minnas dem som gått före oss. Här kan du meddela oss om du vill att vi tänder ett ljus under allhelgona.

Vem minns du?

Minnen kan vara starka som doften, som rösten eller som skrattet hos någon du älskar. Under allhelgonahelgen påminns vi om döden och ger liv åt våra minnen. Dela ditt minne under #vemminnsdu

Rosor grav

Om allhelgona

Läs mer om denna helg här.

Animation där en person lutar sig fram och vinkar till en annan.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Sorgen är en del av livet

Vad är sorg? Vilken funktion fyller sorgen? Går den över? Finns det bra och dåliga sätt att sörja? Behöver vi en begravningsceremoni? Vi träffar Karin Larsdotter, präst i Mikaelskyrkan i Ryd, och pratar om sorg.

Den glada sorgegruppen

– Vi brukar kalla oss den glada sorge-gruppen eftersom vi hållit på så länge nu. Sorgen är inte längre i fokus när vi träffas, berättar Martta som står i köket och plockar fram kaffebröd när jag kommer in i S:t Hans kyrka i Ekholmen.

Saknaden efter pappa

– För mig finns ju inte pappa här, berättar Sussie när jag träffar henne och systern Helena ute på griftegården i Lilla Aska. Hon har med sig en bukett blommor från trädgården som systrarna sätter ner i grusrabatten i askgravlunden.