Other languages with Google Translate

Kontakt

Åker-Länna församling Besöksadress: Bruksvägen 7, 64751 Åkers styckebruk Postadress: Bruksvägen 7, 64751 Åkers styckebruk Telefon: +46(159)34840 E-post till Åker-Länna församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Åker-Länna församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Åker-Länna församling! Vi finns i vackra Mälardalen nära Mariefred och Strängnäs

Biskop Johan har utsett kyrkoherde Markus von Martens till ny kontraktsprost i Domprosteriets kontrakt från och med den 1 maj 2019.

Markus von Martens är 63 år och kyrkoherde i Åker-Länna församling. Han har tidigare bland annat varit kyrkoherde i Svenska kyrkan i Los Cristianos, Teneriffa.

Bild: Magnus Aronsson

Att vara kontraktsprost är ett förtroendeuppdrag givet av både biskop och kontraktets präster och diakoner. Prosten fungerar ofta som en länk mellan biskop och kontraktets församlingar. Samtalet är det främsta redskapet i prostens arbete att ge stöd och skapa enhet. I Strängnäs stift finns det åtta kontrakt.

För mer information:
Magdalena Öhrling
biskopens adjunkt

GDPR - Dina personuppgifter är viktiga för oss.

Läs hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter Klicka här