Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Åker-Länna församling Besöksadress: Bruksvägen 7, 64751 Åkers styckebruk Postadress: Bruksvägen 7, 64751 Åkers styckebruk Telefon:+46(159)34840 E-post till Åker-Länna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Åker-Länna församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Åker-Länna församling. I församlingen finner du gemenskap, glädje, ro, körer, barngrupper, vuxengrupper, och stöd genom gudstjänster och mycket mer.

församlingsbladet på väg!

Har du läst det senaste numret av församlingsbladet På väg? Tryck på länken för att läsa tidningen online. Klicka här!

Biskop Johan har utsett kyrkoherde Markus von Martens till ny kontraktsprost i Domprosteriets kontrakt från och med den 1 maj 2019.

Markus von Martens är 63 år och kyrkoherde i Åker-Länna församling. Han har tidigare bland annat varit kyrkoherde i Svenska kyrkan i Los Cristianos, Teneriffa. 

Bild: Magnus Aronsson

Att vara kontraktsprost är ett förtroendeuppdrag givet av både biskop och kontraktets präster och diakoner. Prosten fungerar ofta som en länk mellan biskop och kontraktets församlingar. Samtalet är det främsta redskapet i prostens arbete att ge stöd och skapa enhet. I Strängnäs stift finns det åtta kontrakt.

För mer information:
Magdalena Öhrling
biskopens adjunkt
 

Första hjälpen

I församlingen finns det fyra stycken hjärtstartare. En utanför entrén i Åkers församlingshem, en utanför entrén till Länna sockenstuga, och en innomhus i varje kyrka.

GDPR - Dina personuppgifter är viktiga för oss.

Läs hur Svenska kyrkan hanterar dina personuppgifter Klicka här