Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Eftis x 3

Vill du komma och ha kul med oss på Eftis? I så fall finns lediga platser på måndagar.

Tisdagseftis är med om begravning för en liten fågel med präst Emma Mattsson inför Allhelgonahelgen.

 

EFTIS - så kallar vi eftermiddagsgrupperna för barn i lågstadieåldern (åk 1-3).

Från och med hösten 2019 är de tre Eftis-grupperna; Måndagseftis, Tisdagseftis och Onsdagseftis (istället för torsdagar).

De tre Eftis-grupperna har lite olika inriktningar. Måndagseftis är mest inriktat på pyssel och lek, medan Tisdagseftis och Onsdagseftis har en musikinriktning. Är man med i Tisdagseftis och Onsdagseftis är man automatiskt också med i kyrkans barnkör, Eftiskören. Vi håller till i församlingshemmets barn- och ungdomslokaler i källaren.

 

 

Eftis börjar kl 13.00 med att personal från kyrkan möter upp barnen vid Rönnowskolan och Sånnaskolan. Barn som går på Villa- eller Yngsjöskolan, blir hämtade med taxi (församlingen betalar) för att alla barn ska ha lika möjligheter att vara med. Sedan promenerar eller åker vi till församlingshemmet och äter ett mättande mellanmål. På måndagar fortsätter sedan programmet med en pyssel- eller lekaktivitet och på tisdagar och onsdagar med musik, lek och körsång.

Ett hål i väggen bidrog till att göra pysselrummet större och ljusare.

Eftisbarnen får ofta i uppdrag att medverka i gudstjänster i egenskap av kör, medhjälpare till gudstjänstvärdarna eller med en utställning av något man tillverkat i pysselrummet. Precis som träning i ett fotbollslag innebär match på lördag förmiddag, vill vi att föräldrar är medvetna och ställer upp när det är ”match” i kyrkan. Detta är viktigt för barnen, eftersom det i likhet med fotbollsmatcher behövs ett helt lag för att kunna ställa upp i turneringen. Detta är bra att tänka på när man anmäler sitt barn till våra Eftis-grupper.

Eftis håller öppet till kl.17.00 med en samling & fruktstund vid 16-snåret, vilket innebär att föräldrar hämtar sina barn när det passar dem mellan 16 och 17.

Eftis är öppet för alla (förutsatt att barnet är döpt i Svenska kyrkan alternativt att en förälder är medlem), men har begränsat antal platser och en mellanmålsavgift om 300:- per termin. Man får givetvis prova på några gånger innan man behöver betala.

Pärlplattor är ett väldigt poppis pyssel!

Eftersom platserna är begränsade får man ringa och anmäla sitt intresse för att få en plats eller ställa sig i kö. Kontaktperson är Sophia Lindblad, barn- och ungdomsledare. Henne når man vanligtvis via mejl eller telefon måndag-torsdag; e-post: sophia.lindblad@svenskakyrkan.se
Tel: 044-24 68 08.

VÄLKOMMEN TILL EFTIS!

 

Följ oss gärna på instagram, för att se fler bilder: @ahusforsamling