Eftis x 3

EFTIS - så kallar vi eftermiddagsgrupperna för barn i lågstadieåldern (åk 1-3).

Eftisavslutning i Prästträdgården 1 juni 2020.

Från och med hösten 2019 är de tre Eftis-grupperna; Måndagseftis, Tisdagseftis och Onsdagseftis (istället för torsdagar).

De tre Eftis-grupperna har lite olika inriktningar. Måndagseftis är mest inriktat på pyssel och lek, medan Tisdagseftis och Onsdagseftis har en musikinriktning. Är man med i Tisdagseftis och Onsdagseftis är man automatiskt också med i kyrkans barnkör, Eftiskören. Vi håller till i församlingshemmets barn- och ungdomslokaler i källaren.

Ett hål i väggen bidrog till att göra pysselrummet större och ljusare.

Eftis börjar kl 13.00 med att personal från kyrkan möter upp barnen vid Sånnaskolan. Barn som går på Villa- eller Yngsjöskolan, blir hämtade med taxi (församlingen betalar) för att alla barn ska ha lika möjligheter att vara med. Sedan promenerar eller åker vi till församlingshemmet och äter ett mättande mellanmål. På måndagar fortsätter sedan programmet med en pyssel- eller lekaktivitet och på tisdagar och onsdagar med musik, lek och körsång.

Eftisbarnen får ofta i uppdrag att medverka i gudstjänster i egenskap av kör, medhjälpare till gudstjänstvärdarna eller med en utställning av något man tillverkat i pysselrummet. Precis som träning i ett fotbollslag innebär match på lördag förmiddag, vill vi att föräldrar är medvetna och ställer upp när det är ”match” i kyrkan. Detta är viktigt för barnen, eftersom det i likhet med fotbollsmatcher behövs ett helt lag för att kunna ställa upp i turneringen. Detta är bra att tänka på när man anmäler sitt barn till våra Eftis-grupper.

Eftis håller öppet till kl.17.00 med en samling & fruktstund vid 16-snåret, vilket innebär att föräldrar hämtar sina barn när det passar dem mellan 16 och 17.

Eftis är öppet för alla (förutsatt att barnet är döpt i Svenska kyrkan alternativt att en förälder är medlem), men har begränsat antal platser och en terminsavgift på 300 kr.

Pärlplattor är ett väldigt poppis pyssel!

Anmälan till att få en plats eller ställa sig i kö görs med hjälp av blanketten här under. Vid ytterligare frågor kontakta Sophia Lindblad, pedagog, e-post sophia.lindblad@svenskakyrkan.se eller tel 044-24 68 08, och Therese Axelsson, pedagog, e-post therese.axelsson@svenskakyrkan.se eller tel 044-24 68 17.

VÄLKOMMEN TILL EFTIS!

Följ oss gärna på instagram, för att se fler bilder: @ahusforsamling

Intresseanmälan Eftis