Eftis x 3

EFTIS - så kallar vi eftermiddagsgrupperna för barn i lågstadieåldern (åk 1-3).

Ett hål i väggen

Under sommaren 2017 fick vi ett hål i väggen i källaren i församlingshemmet och vårt pysselrum blev mycket större och ljusare (se bilden ovan).
-Hurra! säger både vi och barnen, berättar ledarna.

Sedan hösten 2015 finns det tre Eftis-grupper; Måndagseftis, Tisdagseftis och Torsdagseftis.

De tre Eftis-grupperna har lite olika inriktningar. Måndagseftis är mest inriktat på pyssel och lek, medan Tisdagseftis och Torsdagseftis har en musikinriktning. Är man med i Tisdagseftis och Torsdagseftis är man automatiskt också med i kyrkans barnkör, Eftiskören. Vi håller till i församlingshemmets barn- och ungdomslokaler i källaren.

Eftis börjar kl 13.00 med att personal från kyrkan möter upp barnen vid Rönnowskolan och Sånnaskolan. Barn som går på Villa- eller Yngsjöskolan, blir hämtade med taxi (församlingen betalar) för att alla barn ska ha lika möjligheter att vara med. Sedan promenerar eller åker vi till församlingshemmet och äter ett mättande mellanmål. På måndagar fortsätter sedan programmet med en pyssel- eller lekaktivitet och på tisdagar och torsdagar med musik, lek och körsång.

Eftisbarnen får ofta i uppdrag att medverka i gudstjänster i egenskap av kör, medhjälpare till gudstjänstvärdarna eller med en utställning av något man tillverkat i pysselrummet. Precis som träning i ett fotbollslag innebär match på lördag förmiddag, vill vi att föräldrar är medvetna och ställer upp när det är ”match” i kyrkan. Detta är viktigt för barnen, eftersom det i likhet med fotbollsmatcher behövs ett helt lag för att kunna ställa upp i turneringen. Detta är bra att tänka på när man anmäler sitt barn till våra Eftis-grupper.

Eftis håller öppet till kl.17.00 med en samling & fruktstund vid 16-snåret, vilket innebär att föräldrar hämtar sina barn när det passar dem mellan 16 och 17.

Eftis är öppet för alla, men har begränsat antal platser och en mellanmålsavgift om 300:- per termin. Man får givetvis prova på några gånger innan man behöver betala.

Pärlplattor är ett väldigt poppis pyssel!

Eftersom platserna är begränsade får man ringa och anmäla sitt intresse för att få en plats eller ställa sig i kö. Kontaktperson är Sophia Lindblad, barn- och ungdomsledare. Henne når man vanligtvis via mejl eller telefon måndag-torsdag; e-post: Sophia Lindblad
Tel: 044-24 68 08.

VÄLKOMMEN TILL EFTIS!

Följ oss gärna på instagram, för att se fler bilder: @ahusforsamling