Någon har plockat tre tussilagor.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Tanums pastorat

Välkommen till din kyrka vid vackra Bohuskusten. Vi erbjuder en mötesplats för kristen tro och gemenskap med stolta kyrkotraditioner i både inlands- och skärgårdsmiljö.

Här hittar du våra gudstjänster & andakter

Aktiviteter i Tanums pastorat

Både våra regelbundna aktiviteter som oregelbundna. Här kan du även läsa om sommarens musik och övriga händelser.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot blå himmel och några trädkronor.

Vill du bli vår nya kollega? Här hittar du lediga tjänster

Sommarkyrkor

Se öppettiderna för några av pastoratets kyrkor som hålls öppna i sommar.

13 000 vingslag

Här kan du läsa om installationen i Tanums kyrka

Lindska Gården

Vår verksamhet och öppettider till Secondhandbutiken & Cafét.

Våra barngrupper

Kyrkogårdsförvaltningen

Information för kyrkogårdar & gravar i pastoratet.

Uthyrning av församlingshem

Behöver du lokal för t.ex. möten eller kalas?

Gdpr

Hur vi behandlar dina personuppgifter

Välkommen in i gemenskapen

Leaderprojekt Grebbestad, Lindska Gården

Sedan 2019 pågår ett leaderprojekt i Grebbestad. Leaderprojektet är en del av Lindska gårdens verksamhet. På Lindska gården (gamla prästgården i Grebbestad) växer Tanums pastorats diakonala centrum fram.  Genom medel från EU får pastoratet möjlighet att bygga upp en verksamhet med grön rehabilitering för att på så vis motverka psykisk ohälsa och social utsatthet bland invånare i Grebbestad och övriga Tanum med omnejd.  Det sker i bred samverkan med andra aktörer i kommunen. Projektägare är Tanums pastorat, som även bidrar med personalresurser till projektet.

Kring gamla prästgården i Grebbestad vill vi genom leaderprojektet skapa en vacker oas och en mötesplats för alla. Vi tror att grön diakoni är ett självklart led i att människor ska må bra; att få vistas i en fin utemiljö där det finns plats för alla.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Kyrktaxi

Om du behöver hjälp att ta dig till våra aktiviteter och gudstjänster

Från kyrkofullmäktige och kyrkoråd