Visborgskyrkans baksida
Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby, men även Terra Novakyrkan och Visborgskyrkan ingår i församlingen. Dop, bröllop, begravning, konfirmation, körer, barnverksamhet och mycket mer, allt hittar du i Visby domkyrkoförsamling. Domkyrkan är öppen varje dag klockan 9-17.

Johannespassionen av Bach

Johannespassionen av Johann Sebastian Bach med Visby domkyrkas oratoriekör och Drottningholms barockensemble. Sankta Maria domkyrka söndag 17 mars klockan 18.30. Biljetter 100 kronor.

Från död till liv

Fotoutställning av Anna Sundström i Visby domkyrka, 14 februari till 10 mars.

Domkyrkan i solnedgång vintern 2023

Lediga jobb

Här ser du de lediga tjänster som finns just nu.

LIVSVIKTIGT. Spännande föreläsning med professor i religionsvetenskap.

David Thurfjell berättar om de egenskaper som gör att vi människor kan uppleva verkligheten som mer än det som möter ögat.

Ljusbärare med tända ljus

På söndag i våra kyrkor

Söndag 25 februari är Andra söndagen i fastan och temat är "Den kämpande tron".

Besökare står i en halvcirkel mitt i kyrkan runt en 1700-talsguide i stor hatt.

Guidade visningar i domkyrkan

Är du nyfiken på vår vackra Sankta Maria domkyrka? Passa på och följ med när våra vaktmästare berättar mer om hennes snart 800-åriga historia.

Fyra föreläsningar om sådant som berör

Spännande gästföreläsare med viktiga budskap. Se hela programmet för Livsviktigt våren 2024.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

En kanna vatten står på en dopfunt.

Dopet

Dopet är en fest! Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap.

En grupp ungdomar håller om varandra i en ring.

Barn och unga

Barn och ungdomar har en självklar plats i kyrkan. Det finns verksamheter för alla – från de riktigt små till dig som är nästan vuxen.

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Samtal och stöd

Kyrkan vill finnas för människor i både glädje och sorg, när livet flyter på och när det är tungt.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
En mobil, en pratbubbla och ett kuvert mot en blå bakgrund.

Välkommen att höra av dig till oss som arbetar i domkyrkoförsamlingen. Så når du verksamheter och medarbetare i Visby domkyrkoförsamling.

I förgrunden en mobiltelefon som surfat in på församlingens hemsida, i bakgrunden domkyrkan Sankta Maria

Nyhetsbrev direkt till dig

Vad är på gång i församlingen just nu? Prenumerera på vårt nyhetsbrev om du inte vill missa det senaste.

Lämna ett bidrag genom Swish 123 280 12 15

Skänk kollekt via swish eller bankgiro

Det finns en möjlighet att bidra till Svenska kyrkans arbete via Swish på nummer 123 280 12 15 eller bankgiro 5676-8435. Även om du inte kan ta dig till kyrkan.