Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

Kyrkan, ruinerna och vattnet
Foto: Mattias Wahlgren

Söndagens mässor i Visby domkyrkoförsamling

I mässan i domkyrkan klockan 11:00 ser vi domprost Elisabeth Ström medan Hans-Gunnar
Engström ansvarar för orgelmusiken. Medverkar gör även Petter Åkeson på trumpet medan Alma Hedlund Emilsson tillsammans med några barn ur barnkören sjunger.

I Visborgskyrkan klockan 10:00 hittar vi prästen Tobias Nellvik och på orgeln Linn Smitterberg. Det blir även gudstjänst i Terra Nova kyrkan klockan 18:00 och även då heter prästen Tobias Nellvik medan Linn Smitterberg ansvarar för musiken även här. Diakon i båda kyrkorna är Katarina Gudinge.

Kollekten går till hjälporganisationen ACT Svenska kyrkan. Lämna gärna kollekt via Swish, nummer 123 280 12 15, eller bankgiro på nummer 5676-8435, och skriv ”19 september” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.