Terra Nova kyrkans klocktorn
Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

Musikandakt med ljuständning

Varmt välkommen att delta i veckans digitala musikandakt från Visby domkyrka. Du kan följa andakten precis här på hemsidan med start klockan 18:00 onsdagen den 24 februari. För dig som vill mer finns vi i domkyrkan varje onsdag kl. 18:00-18:30, max 8 personer. Vill du att vi tänder ljus för dig eller någon annan? Smsa 070-608 11 19. Medverkande förutom dig själv: Alma Emilsson och Sofi Ogestad.

Visborgskyrkan
Foto: Mattias Wahlgren

kommande Direktsända gudstjänsten från visborgskyrkan

Präst är Tobias Nellvik, diakon Eva-Mari Karlsson och kantor Linn Smitterberg. Medverkar gör även Karolina Lyngstad och Johan Fällman.

Gudstjänstens tema är ”Den kämpande tron”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en diakon i Visborgskyrkan klockan 12-14 och Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 072-520 68 67.

Kollekt denna dag går till ACT-Svenska kyrkan. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, och skriv ”28 februari” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.

Under de skärpta allmänna råden för Gotland med anledning av corona firar vi gudstjänst i stället för mässa.

Direktsänd gudstjänst från visby domkyrka

Välkommen att i efterhand ta del av söndagens gudstjänst. Präst är Cecilia Nyberg, diakon Susanna Petersson och kantor Alma Hedlund Emilsson. Medverkar gör även en vokalkvartett med Alma Björkman, Alicia Fordal, Mira Fehling och Ella Friis-Hansen.

Gudstjänstens tema är ”Prövningens stund”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en präst i Visborgskyrkan klockan 12-14 och Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 070-570 68 66 resp 070-618 88 24.

Kollekt denna dag går till SKUT-Svenska kyrkan i utlandet. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, och skriv ”21 februari” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.