Altaret i Visby domkyrka.
Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

Mässa i domkyrkan den 25 oktober klockan 11:00. Foto: Mattias Wahlgren

Söndagens mässa i Visby domkyrka klockan 11:00

Välkommen på mässan klockan 11:00 då vi har solisterna Sofia Lilja och Karin Sutare med oss. Vi har även domprost Elisabeth Ström och dokyrkoorganist Peter Alrikson på plats som för mässan framåt.

Söndagens tema är ”Att leva tillsammans”.

Andra mässor samma dag är i Visborgskyrkan klockan 09:30 och på kvällen klockan 18:00 i Terra Nova kyrkan. Präst och kantor är Tobias Nellvik och Linn Smitterberg.

Film från välkomstmässan 6 september

Elisabeth Ström välkomnades under söndagens mässa som domprost i Visby domkyrkoförsamling. Biskop Thomas Petersson celebrerade, Elisabeth Ström predikade och dagens texter lästes av kyrkvärdar, kyrkorådets ordförande och landshövding Anders Flanking.

Du hittar även filmen på YouTube, https://www.youtube.com/watch?v=ja8suhx4IgM

Nedan kan du se fotografier från mässan och kyrkkaffet utomhus efteråt.