Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

gudstjänst från visby domkyrka

Välkommen att i efterhand ta del av söndagens gudstjänst. Präst är Cecilia Nyberg och kantor Alma Hedlund Emilsson. Dessutom sjunger en gospelensamble som består av Alma Björkman, Sofi Ogestad, Mira Fehling, Ella Friis-Hansen, Nils Jobs och Kajsa Löfqvist.

Gudstjänstens tema är ”Bönen”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en diakon i Visborgskyrkan klockan 12-14 och i Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En diakon/präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 070-570 68 66 resp. 072-520 68 59.

Kollekt denna dag går till hjälporganisationen Hela människan, Gotland. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, eller via bankgiro på nummer 5676-8435, och skriv ”16 maj” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.

Under de skärpta allmänna råden för Gotland med anledning av corona firar vi gudstjänst i stället för mässa.

Blommande krokus på Kyrkberget ovanför Visby domkyrka.
Blommande krokus på Kyrkberget ovanför Visby domkyrka. Foto: Mattias Wahlgren

Kristi himmelsfärds dag

Välkommen att i efterhand ta del av gudstjänsten från kyrkberget via Facebook.

Präst är Elisabeth Ström. Från kyrkans klockspel hörs Peter Alrikson och på trumpet Kalle Ljungholm. Medverkar gör även Åsa Nilsson på sång. Gudstjänsten finns att se via www.facebook.com/VisbyDF. Den går även att se samtidigt här på hemsidan i den ruta här nedan som visar vårt flöde på Facebook. Scrolla nedåt i flödet för att hitta den.

Välkommen till veckans musikandakt mitt i vardagen!

Andakten startar här klockan 18:00. För dig som vill finns vi i domkyrkan varje onsdag kl. 18:00-18:30. Tänd ett ljus eller sätt dig gärna ner en stund och njut av lite skönsång.

Vill du att vi tänder ljus för dig eller någon annan? Smsa 072-240 68 65

Medverkande förutom dig själv: Petra Guteskär och Alma Emilsson.