Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

Blommande krokus på Kyrkberget ovanför Visby domkyrka.
Blommande krokus på Kyrkberget ovanför Visby domkyrka. Foto: Mattias Wahlgren

Kristi himmelsfärds dag

Gudstjänst från kyrkberget torsdag kl. 09:00 webbsänd via Facebook.

Präst är Elisabeth Ström. Från kyrkans klockspel hörs Peter Alrikson och på trumpet Kalle Ljungholm. Medverkar gör även Åsa Nilsson på sång. Gudstjänsten sänds via www.facebook.com/VisbyDF med start strax innan gudstjänsten startar. Den går även att se samtidigt här på hemsidan i den ruta som visar vårt flöde på Facebook.

gudstjänst från terra nova kyrkan

Välkommen att i efterhand ta del av söndagens gudstjänst från Terra Nova kyrkan. Präst är Petra Guteskär, diakon Katarina Gudinge och kantor Linn Smitterberg.  Medverkar gör även Axel Petersson.

Gudstjänstens tema är ”Bönen”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en diakon i Visborgskyrkan klockan 12-14 och i Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En diakon/präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 070-315 75 62 resp. 070-380 68 16.

Kollekt denna dag går till hjälporganisationen ACT Svenska kyrkan. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, eller via bankgiro på nummer 5676-8435, och skriv ”9 maj” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.

Under de skärpta allmänna råden för Gotland med anledning av corona firar vi gudstjänst i stället för mässa.

Välkommen till veckans musikandakt som startar klockan 18:00 denna regniga vårdag!

På grund av annan verksamhet utgår ljuständningen i kyrkan mellan kl. 18:00 och 18:30 denna onsdag.

Domkyrkan är öppen alla dagar mellan 09:00 och 17.00. Välkommen!

Medverkande förutom dig själv: Alma Emilsson och Sofi Ogestad.