Visborgskyrkan i marssol.
Foto: Mattias Wahlgren

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, konfirmander, UngDomen och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

gudstjänst från terra nova kyrkan

Välkommen att i efterhand ta del av söndagens gudstjänst. Präst är Anna Lundgren och kantor Åsa Nilsson

Gudstjänstens tema är ”Kampen mot ondskan”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en diakon i Visborgskyrkan klockan 12-14 och Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 070-570 68 66 resp 070-618 88 24.

Kollekt denna dag går till ACT-Svenska kyrkan. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, eller via bankgiro på nummer 5676-8435, och skriv ”7 mars” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.

Under de skärpta allmänna råden för Gotland med anledning av corona firar vi gudstjänst i stället för mässa.

Detalj ur "Det Himmelska Jerusalem", fönster av Pär Andersson.
Foto: Visby domkyrkoförsamling

kommande Direktsänd gudstjänst från Visby domkyrka

Präst är domprost Elisabeth Ström, diakon Eva-Mari Karlsson Kempi och kantor domkyrkoorganist Peter Alrikson

Gudstjänstens tema är ”Livets bröd”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en präst närvarande i domkyrkan. Det finns även en diakon i Visborgskyrkan klockan 12-14 och Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 072-520 68 resp 072-520 68 67.

Kollekt denna dag går till Kvinnor för mission, Gotland. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, eller via bankgiro på nummer 5676-8435, och skriv ”14 mars” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.

Musikandakt med ljuständning

Varmt välkommen att delta i veckans digitala musikandakt från Visby domkyrka. Du kan följa andakten med start klockan 18:00 onsdagen den 3 mars. För dig som vill mer finns vi i domkyrkan varje onsdag kl. 18:00-18:30, max 8 personer.

Vill du att vi tänder ljus för dig eller någon annan? SMSa 070-608 11 19. Medverkande förutom dig själv: Alma Emilsson och Sofi Ogestad.

gudstjänst från visborgskyrkan

Präst är Tobias Nellvik, diakon Eva-Mari Karlsson och kantor Linn Smitterberg. Medverkar gör även Karolina Lyngstad och Johan Fällman.

Gudstjänstens tema är ”Den kämpande tron”.

Under söndagen, klockan 12-16, finns en diakon närvarande i domkyrkan. Det finns även en präst i Visborgskyrkan klockan 12-14 och Terra Nova kyrkan 15-17. Det finns även möjlighet till enskild nattvard. En diakon/präst finns denna dag heller aldrig längre bort än ett SMS; 070-618 88 23 resp. 072-520 68 67.

Kollekt denna dag går till ACT-Svenska kyrkan. Lämna gärna kollekt via Swish, 123 280 12 15, och skriv ”28 februari” som meddelande för att kollekten ska gå till rätt ändamål.