Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Katedralen Sankta Maria syns på långt håll när du närmar dig Visby - men här finns även Terra Nova kyrkan och Visborgskyrkan. Dop, bröllop, begravning och livet där emellan, allt får plats i Visby domkyrkoförsamling. Det finns grupper för alla åldrar, från Klapp & Klang för de minsta, miniorer, konfirmander, UngDomen, besöksgrupper och samtalsgrupper. Och många körer! Hur vill du bidra i din församling?

I sommar ligger fokus på vattnet i Visby Sankta Maria domkyrka. ”Vattenvärld” som inleder sommaren är en serie fotografier från projektet med samma namn, där alla bilder är tagna längs en kort sträcka av en liten bäck i de jämtländska fjällen. Fotograf och utställare är Hans Månsson.

Fotoutställningen ”Vattenvärld” i Visby domkyrka i sommar

Under sommaren ställer sju gotländska konstnärer ut i domkyrkan. En konststafett som tar plats i Stora kapellet, där varje konstnär under en vecka visar sina verk och har vernissage lördagar klockan 18.30.

Konststafett i Sankta Maria domkyrka

Norra Kyrkogården anlades för hundra år sedan. Det firar vi 6 augusti.

100-års jubileum

Norra Kyrkogården anlades för hundra år sedan. Det firar vi 6 augusti.

17-21 augusti

Gotlands Orgeldagar

17-21 augusti

Från och med i höst har församlingen en ny domkyrkokaplan. Det är Cecilia Nyberg, kyrkoherde i Täby, som blir ny medarbetare i Visby.

Cecilia Nyberg ny domkyrkokaplan

Visby domkyrkoförsamling finns mitt i sin samtid, med altaret i centrum och portarna öppna för människorna och samhället. Ta chansen att bli medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att ge tron en central plats i samhället.

Diakon, pedagog och ungdomspräst