Vackra skuggor i taket inne i Växjö domkyrka.
Foto: Lars-Erik Tobiasson

Skolverksamhet

Är du lärare och intresserad av att boka ett skolpedagogiskt program för din klass? Växjö domkyrka erbjuder program från förskoleklass upp till gymnasienivå.

Lärande under domkyrkans valv - ett klassrum fyllt av oändliga möjligheter till lärande

Vi är övertygade om att Växjö domkyrka är en plats där en lektion i matte, bild, religionskunskap, historia, samhällskunskap eller språk, är fullt möjligt. I ett antal programidéer har vi utifrån vår domkyrkas resurser och i linje med läroplanen formulerat ett urval av möjliga lektioner.

Vår förhoppning är att du som lärare ska se programidéerna som ett hjälpmedel och en resurs. Bäst utbud av besöket får du och skolklassen tillsammans med domkyrkans pedagoger eller präster. Har du egna lektionsidéer är vi givetvis öppna för det.

För bokningar eller frågor: 0470-70 48 24

Det är bra att boka tid i förväg även om ni väljer att besöka Växjö domkyrka utan att bli guidade. Detta för att undvika att ni kommer på en begravningstid, orgelövning, etc.

Nattbild på domkyrkans spiror framför en mörkgul måne.

Växjö domkyrka - ett kraftfält

Domkyrkan är en plats där du ständigt kan, och får, upptäcka mer, en plats som kan frigöra energi och nyfikenhet.

Ballonger i Växjö domkyrka

Förskola - lågstadiet

Programidéer för barn i förskola och lågstadie.

Pojkar undersöker kugghjul i domkyrkans torn

Mellanstadiet

Programidéer för barn i mellanstadiet.

Valven i Växjö domkyrka

Högstadiet