En flicka sticker ner ett tänt ljus i sanden i en stor ljusbärare.
Foto: Johannes Frandsen

Kalender och aktiviteter

Gudstjänst på söndagar och i veckorna, gruppverksamhet med bland annat körer och inspirerande träffar för alla åldrar, samverkan med skolor och möjlighet att engagera sig för att stötta andra. Kanske har du det jobbigt eller svårt eller vill du bara prata med någon. Här finns stöd och hjälp att få i både stort och smått.

Kalendern - sök i hela Svenska kyrkan Växjö

I Svenska kyrkans gemensamma kalender kan du söka efter kyrkor, gudstjänster och andra aktiviteter och filtrera händelserna efter dina önskemål.

Sök gudstjänst eller verksamhet
Nattvarden står uppdukad på altaret.

Gudstjänst och mässa

Varje vecka firas det både vanliga söndagsgudstjänster och många andra olika typer av gudstjänster och mässor i våra kyrkor.

Någon pumpar kaffe ur en termos i en mugg från Svenska kyrkan.

Mötas och umgås

Det finns många platser för nya bekantskaper och möten i Svenska kyrkan Växjö. Här hittar du flera mötesplatser, caféer och soppluncher.

Några ungdomar ligger på yogamattor på golvet.

Kropp och själ

Hitta tillfällen att vara tillsammans i tystnad under en retreat, eller delta i stillsamma samtal under en vandring. Få hjälp kroppen att hämta nya krafter till vardagen och själen att få ett djupare perspektiv på livet.

Ett familjefoto utomhus. En av sönerna gör en gest med armarna.

Barnverksamhet

Svenska kyrkan har en stor och omfattande barn- och familjeverksamhet. Du har massor av grupper att välja mellan inne i Växjö och på landsbygden. Välkommen till en gemenskap för stora som små.

Musik och kör

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har fortfarande en given plats inom Svenska kyrkan. Gudstjänster, mässor, konserter, körer och dans. Svenska kyrkan står för ett musikliv som är mer omfattande än någon annan musikinstitution i landet.

En person sitter och surfar på sin mobiltelefon.

Stöd och omsorg

Alla behöver vi hjälp någon gång. I Svenska kyrkan finns det alltid hjälp att få. Inga problem är för små och obetydliga eller för stora och oöverstigliga. Hit är du alltid välkommen, vart du än befinner dig i livet.

Bild inifrån Växjö domkyrka

Konst och kultur

Svenska kyrkan är en av samhällets största kulturaktörer. För många människor är kulturen en samtalspartner för att reflektera över existentiella frågor. I film, litteratur, sångtexter, konst, dans och teater finner vi både igenkänning och andra erfarenheter att spegla våga egna liv och dilemman i.

Några personer samtalar vid ett bord.

Studier och samtal

Träffas och samtala för eftertanke och växande. Här hittar du grupper för dig som vill studera Bibeln, för dig som vill växa som människa eller växa i tron.

Några kvinnor sitter vid ett bord och stickar.

Skapande och kreativitet

Tycker du om att sticka, handarbeta och måla? Inom Svenska kyrkan Växjö finns mötesplatser där vi skapar tillsammans.

Tre ungdomar sitter utomhus i en park och gör tecken med fingrarna.

Ungdomsverksamhet

Konfirmation, läger, ungdomscafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på aktiviteter för unga i Svenska kyrkan. Du kan också engagera dig som pilgrim, ung ledare eller söka till att bli trainee. Det finns massor med roliga och viktiga saker för dig som är tonåring eller ung vuxen.