Västermalms församling

Minneslund/askgravlundar

På Kungsholms kyrkas kyrkogård ligger församlingens minneslund, askgravlundar och askgravplats.

Minneslund

Läge: Nordöstra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård (mot Kaplansbacken)
Krav: Folkbokförd i Sverige
Namnskylt: Nej
Utsmyckning: Blommor i vas placeras i ställning på angiven plats. Marschaller i hållare.
Kostnad: Ingen kostnad

Askgravlund A

Läge: Nordvästra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård (hörnet Bergsgatan/Parmmätargatan)
Krav: Person folkbokförd inom kommunen (Stockholms stad)
Namnskylt: På gemensam mur
Antal askor: 2
Utsmyckning: Blommor i vas sätts på mur. Ljus kan placeras på sten-underlag

Asklund A

Övrigt: Uppsatt namnplatta sitter kvar i 25 år. Förnyelse kan göras därefter.
Kostnad för namnskylt, sten/mur för uppsättning : För medlemmar i Västermalms församling kostar namnskylt med ett namn 1400 kr, två namn 1800 kr. För övriga folkbokförda i Stockholms kommun kostar namnskylt med ett namn 2000 kr, två namn 2200 kr.

Askgravlund B

Läge: Sydöstra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård (hörnet Hantverkargatan/Kaplansbacken)
Krav: Person folkbokförd inom kommunen (Stockholms stad)
Namnskylt: På gemensam granithäll
Antal askor: 2
Utsmyckning: Blommor i vas samt lyktor/ljus sätts i grusbädd
Övrigt: Uppsatt namnplatta sitter kvar i 25 år. Förnyelse kan göras därefter.
Kostnad för namnskylt, sten/mur för uppsättning : För medlemmar i Västermalms församling kostar namnskylt med ett namn 1400 kr, två namn 1800 kr. För övriga folkbokförda i Stockholms kommun kostar namnskylt med ett namn 2000 kr, två namn 2200 kr.

Askgravplats C

FULLBELAGD

Läge: Mittendelen av Kungsholms kyrkas kyrkogård östra del (mot Kaplansbacken)
Krav: Endast nedsättning av den andra askan i befintlig gravrätt
Namnskylt: På sten över nedsatt aska
Antal askor: 2.
Utsmyckning: Blommor i vas i grusbädd. Lyktor/ljus sätts i grusbädd.

Förbättringsarbeten
Under hösten 2017 har förbättringsarbeten på Askgravplats C pågått och nu är det klart. De åtgärder som gjorts är bland annat att ordna ny marktäckning och att förbättra tillgängligheten genom att vissa stenlagda gångar anläggs. Det har också skapats en ny gemensam plats för blomstersmyckning.

För mer information om asklundarna och minneslunden kontakta Ulla Lindholm på telefon: 08-617 39 56

Gemensamma regler för kyrkogården
Ljus/lyktor endast under perioden oktober - mars på grund av brandfaran.
Ingen fast utsmyckning får anbringas, detta för att möjliggöra skötsel.