Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon:+46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Minneslund/askgravlundar

På Kungsholms kyrkas kyrkogård ligger församlingens minneslund, askgravlundar och askgravplats.

Minneslund

Läge: Nordöstra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård (mot Kaplansbacken)
Krav: Person folkbokförd i Sverige
Namnskylt: Nej
Utsmyckning: Blommor i vas kan placeras i ställning på angiven plats och marschaller kan gärna sättas i hållare.
Kostnad: Ingen kostnad

Asklund A

Askgravlund A

Läge: Nordvästra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård (hörnet Bergsgatan/Parmmätargatan)
Krav: Person folkbokförd i kommunen (Stockholms stad)
Namnskylt: På gemensam mur
Antal askor: 2
Utsmyckning: Blommor i vas kan sättas på mur eller ljus kan placeras på stenunderlag.
Övrigt: Uppsatt namnplatta sitter kvar i 25 år. Förnyelse kan göras därefter.
För folkbokförda i Västermalms församling kostar uppsättning och namnskylt med ett namn 1700 kr, två namn 2100 kr. För övriga folkbokförda i Stockholms kommun kostar uppsättning och namnskylt med ett namn 2300 kr,
två namn 2700 kr.

Askgravlund B

Läge: Sydöstra delen av Kungsholms kyrkas kyrkogård
(hörnet Hantverkargatan/Kaplansbacken)
Krav: Person folkbokförd i kommunen (Stockholms stad)
Namnskylt: På gemensam granithäll
Antal askor: 2
Utsmyckning: Blommor i vas samt lyktor eller ljus kan gärna sättas i grusbädd.
Övrigt: Uppsatt namnplatta sitter kvar i 25 år. Förnyelse kan göras därefter.
För folkbokförda i Västermalms församling kostar uppsättning av namnskylt med ett namn 1700 kr, två namn 2100 kr. För övriga folkbokförda i Stockholms kommun kostar namnskylt med ett namn 2300 kr, två namn 2700 kr.

Askgravplats C

FULLBELAGD

Läge: Mittendelen av Kungsholms kyrkas kyrkogård östra del (mot Kaplansbacken)
Krav: Endast nedsättning av den andra askan i befintlig gravrätt
Namnskylt: På sten över nedsatt aska
Antal askor: 2.
Utsmyckning: Blommor i vas kan placeras i grusbädden, ljuslykta på ”pinne” kan gärna sättas vid minnesplattan under perioden 1/10 – 31/3.
Övrigt: Uppsatt namnplatta sitter kvar i 25 år. Förnyelse kan göras därefter.
För folkbokförda i Västermalms församling kostar uppsättning av namnskylt med två namn 2100 kr. För övriga folkbokförda i Stockholms kommun kostar namnskylt med två namn 2700 kr.

Förbättringsarbeten
Efter förbättringsarbeten på Askgravplats C under hösten 2017 skapades en ny gemensam plats för blomstersmyckning.

För mer information om asklundarna och minneslunden kontakta Ulla Lindholm på telefon: 08-617 39 56

Gemensamma regler för kyrkogården
Ljus/lyktor endast under perioden 1/10 - 31/3 på grund av brandfaran.
Ingen fast utsmyckning får anbringas, detta för att möjliggöra skötsel.