Konfirmander går mot kyrkan
Foto: Mattias Svensson

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation? Varför inte bli en erfarenhet rikare? De flesta ungdomar som väljer att konfirmeras brukar senare beskriva konfirmandtiden som "det bästa jag varit med om". Vill du också testa? 

Konfirmandtiden handlar om tro, hopp och kärlek. Tillsammans med nya och gamla vänner, unga ledare, präst och pedagog får du chans att prata om sånt som är viktigt på riktigt, blanda lek och allvar och upptäcka nya sidor hos dig själv och den kristna tron. 

Med utgångspunkt i oss själva tänker vi tillsammans och försöker finna svar på frågor som varför vi finns till, vad det är att vara människa, vem Gud är och om Gud har något med mitt liv att göra. Dessutom ingår grundläggande kunskap om Svenska kyrkans tro och lära samt vad det innebär att vara döpt och kristen. 

Konfirmation betyder bekräfta och det en bekräftar är sitt dop. Är du inte döpt kan du bli det som konfirmand.  

Ett minne för livet!

I Västermalms församling har vi flera konfirmandalternativ. Häng på du också, vem vet, det kanske blir ett minne för livet! 

 

HAR DU FRÅGOR OM GUD?

Eller om livet eller kyrkan? Webbplatsen OMG är särskilt till för dig som är ung. Skicka in din fråga och få ett svar. Eller läs andras frågor och svar!