Dags för konfirmation!

En chans att utforska livets stora frågor, ha roligt och lära känna nya vänner!

Se alla alternativ för 2022/23 och anmäl dig på minkonfa.se
(anmälan öppnar den 19 maj)

UNDER KONFIRMANDTIDEN får du lära dig mer om kristendomen och hur den hänger ihop med våra liv. Du får möjlighet att lära känna nya vänner, dela tankar och funderingar om Gud, livet och kristen tro.

INGEN FRÅGA ÄR FÖR STOR eller för liten under konfirmandtiden. Vi lyfter våra gemensamma frågor och funderingar helt utan krav på prestation.

TILLSAMMANS UTFORSKAR vi de stora livsfrågorna på ett lekfullt sätt genom olika övningar för att lära känna oss själva och varandra bättre. Många grupper åker på olika läger men det finns också lägerfria alternativ.

SJÄLVA KONFIRMATIONSDAGEN är en fest för dig, dina närmaste och hela församlingen.

MinKonfa är ett samarbete mellan Adolf Fredriks församling, Finska kyrkan, Gustaf Vasa församling, S:t Matteus församling, Stockholms Domkyrkoförsamling, Tyska kyrkan, och Västermalms församling.

Allmän information

Om lägeravgiften
Ekonomi ska inte vara ett hinder för någon som vill konfirmeras. Om du och din familj har det knepigt ekonomiskt kan du höra av dig till kontaktpersonen för det alternativ du är intresserad av, så försöker vi hjälpa till att hitta en lösning. Alla sådana ärenden behandlas konfidentiellt.

Måste man vara döpt?
Är du inte döpt kan du börja som konfirmand och sedan bestämma dig för om du vill döpas under konfirmandtiden. Du kan delta i konfirmandtiden utan att konfirmeras om du kommer fram till det.

Särskilda behov
Har du någon form av funktionsnedsättning – t ex nedsatt syn eller hörsel, dyslexi, NPF eller allergier? Vårt mål är att det ska finnas alternativ för alla som vill vara med. Om du vill att vi ska hitta en lösning som passar dig, eller rekommendera ett alternativ utifrån dina behov eller önskemål så kan du alltid höra av dig till oss.

Försäkring
Alla deltagare i konfirmandundervisning är olycksfallsförsäkrade via arrangerande församling.

Vill du fortsätta efter konfirmationen?
I varje församling finns möjligheter till att fortsätta sin utbildning – det kan vara ledarutbildning, ungdomsgrupp, resor m m. Vi berättar mer under konfirmationstiden!

Är du vuxen och vill konfirmeras?
Vuxen som ännu inte konfirmerats kan också bli det! Undervisningen består då av samtal med någon av prästerna. För mer information om vuxenkonfirmation, kontakta pastorsexpeditionen.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

Alternativen nedan gäller innevarande säsong i Västermalms församling.

Reko-konfa

Vill du utforska kyrkans möjligheter och bidra till en skönare värld? Uppdrag: respektera, reagera, reformera.

Gymnasiekonfa

Missade du konfirmationen när du var 14 eller kommit på att du längtar efter något annat i ditt liv? Funderar du över vad kristen tro kan betyda eller vem Gud är? Vi möts och delar tankar och erfarenheter om livet, universum och allting.

Grupp konfirmander spelar upp ett dop

Sommarkonfa 1

Vill du åka på ett klassiskt konfaläger fyllt av gemenskap, bad, mysiga kvällar vid lägerelden, lek och samtal om högt och lågt? Följ med oss på ett härligt läger med en tid fylld av möten, ett möte med dig själv, nya vänner och Gud.

Sommarkonfa 2

Vill du åka på ett konfirmationsläger fyllt av gemenskap, bad, mysiga kvällar vid lägerelden, lek och samtal om högt och lågt? Följ med under en tid fylld av möten; med dig själv, med nya vänner och med Gud.

HAR DU FRÅGOR OM GUD?

Eller om livet eller kyrkan? Webbplatsen OMG är särskilt till för dig som är ung. Skicka in din fråga och få ett svar. Eller läs andras frågor och svar!