Foto: Peter Knutson

Författarkväll på Sjöliden

Vägen valde dig - med Steve Sjöquist, måndag 20 februari 19.00 i Sjölidens kapell, Haghultavägen 25

Steve Sjöquist fick sin hiv-diagnos 1987 när han var 31 år och stod mitt i livet, fylld av drömmar och förhoppningar. I sin bok Vägen valde dig beskriver Steve på ett utlämnande sätt hur det är att leva med en dödsdom, som när som helst kan verkställas utan möjlighet att överklaga. När genombrottet av den mycket efterlängtade antivirala behandlingen kom 1996, var Steve den första patienten i Sverige som fick medicinen. Då var immunförsvaret nere i noll, men medicinen gjorde att han överlevde. 
Boken Vägen valde dig består av 17 noveller. De följer inte en tidslinje utan berättelserna gör nedslag under olika perioder av Steves liv. Titeln är hämtad ur en strof ur dagboken Vägmärken, som FN:s före detta generalsekreterare Dag Hammarskjöld lämnade efter sig när han omkom i en flygolycka 1961. Dagboken har betytt mycket för Steve och har varit hans följeslagare under åren. 
Steve är idag diakon, och arbetar till vardags i Sjukhuskyrkan på Capio S:t Görans sjukhus. 

Två gånger per år bjuder vi in en författare som talar om något aktuellt ämne. Det finns alltid tillfälle att ställa frågor.

Foto: congerdesign/Pixabay