En bebis på golvet tittar på ett gosedjur som föreställer ett får.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Barn och familj

Värmdö församling har många verksamheter för barn i varierande åldrar, allt från sångstunder och familjegrupper för mycket små barn, nyfödda och uppåt, till eftermiddagsverksamhet för skolbarn upp till och med årskurs 5. Vi har också flera barnkörer som du kan läsa mer om under musik och körer. Vi har all vår barnverksamhet på församlingsgården Sjöliden, Haghultavägen 25. Välkommen!

Öppen förskola

Måndagar och tisdagar har vi Öppen förskola för barn 0-5 år med föräldrar. Ingen anmälan.

Måndagar kl 9 – 11.30
    Sångstund ca 9.30
    Sagostund ca 10.30
Tisdagar kl 13 – 15
    Sångstund ca 13.15
    Sagostund ca 14

Barnsång – Utelek

På  fredagar samlas föräldrar och barn på Sjöliden för att sjunga de mest älskade och enklaste barnsångerna. Även om barnen är för små för att sjunga med så har musik en stor och viktig betydelse för ett barn. Sångstunden varar cirka 30 minuter. Efter sångstunden fikar, grillar och leker vi i lekparken på Sjöliden.

Barnsång 9.30-10.00

Utelek ca 10.00-12.00
Ingen anmälan.

Familjegrupp

Föräldrar med barn träffas två timmar en gång i veckan i fasta grupper. Åldern på barnen i grupperna varierar alltifrån nyfödda till 5-åringar. I grupperna pysslar och leker vi tillsammans och har fruktstund med sagoläsning. Vi har även en liten sångsamling på slutet där vi tänder ljus och ber en bön. Ingen avgift. Anmälan och information se nedan.

Kyrkfritis - Eftermiddagsverksamhet för skolbarn

I det röda huset, Sommarro, på Sjöliden har vi verksamhet för skolbarn i klasserna F-5. Här har barnen möjlighet att träffa och lära känna barn från andra skolor. I Sommarro pysslar vi, spelar spel och serverar mellanmål.

Sommarro är öppet onsdagar och torsdagar 13.00-16.30. Man får välja om man vill gå i onsdags- eller torsdagsgruppen. Just nu är det kölista till båda grupperna. Ingen avgift. Anmälan och information se nedan.

Information och anmälan
Vill du veta mer om vår verksamhet eller anmäla ditt/dina barn till någon av verksamheterna kan du antingen ringa direkt till våra pedagoger eller till vår expedition. Vi som arbetar med barnverksamheten heter  Lotta Danielsson och Petra Sunnervik.