Sopptallrik

Sjölidenlunch

Välkommen till Sjölidenlunch varannan onsdag på Sjöliden.  Kl 12 serveras soppan och kl 13 startar programmet i kapellet. Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

25 januari - The great American Songbook

Lennart och Jessica träffades för 10 år sedan, när de skulle spela sommarteater ”Folket i Skinnarviksbergen” på Hotell Blå Blom med teaterföreningen Gustavsbergs scenstudio. Lennart är scenstudions ständige kapellmästare och Jessica har sedan dess haft huvudroller i flera uppsättningar av folklustspel och som artist i revyer. Tillsammans bildar de duon ”Jessica med komp” och idag bjuder de på soul, bossanova och jazz.

8 februari - Sagolikt

En romansstund som hämtat inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld. Hennes sagor och målningar ligger som en röd tråd genom hela programmet. Genom valet av romanser och pianostycken, högläsning och utställning av fotograferade originalmålningar från Elsa Beskows sagor, så får publiken njuta av en stund i sagornas förlovade värld med Nordic Light Duo:
Josefine Andersson - Mezzosopran
Daniel Beskow - Pianist

22 februari - Munspelsjazz i världsklass

Med unik ljudbild, tätt samspel och svindlande musikaliska språng spelar munspelaren Filip Jers och pianisten Carl Bagge amerikanska jazzstandards och låtar från den svenska sångboken.

8 mars - Förnuft och känsla

Tomas Brytting, professor emeritus, författare och återkommande talare i tankar för dagen kallar sig för en företagsekonom med filosofisk slagsida.  Vad är egentligen ett gott liv och vad har organisering med det att göra? Om samvaron med organisationerna omkring oss blev mer balanserad, skulle vi må bättre.

22 mars - Den sjungande polisen

Som liten pojke drömde Michael om att bli frälsningssoldat. Livet tog en annan väg och han arbetade 26 år på Norrmalmspolisen. När han föreläste för fångarna på Hall fick han modet att sjunga. Detta möte och sina erfarenheter är några av de anekdoter han berättar om mellan sångerna. Han sjunger bla Taube, Elvis, Sinatra och andliga sånger.

5 april - 12 bra sätt att inte bli lurad

Med många år i säkerhetsbranschen ger Ritta Carnestedt oss tips och råd om hur vi kan skydda oss från telefonbedrägeri, skydda våra fastigheter och hem mot inbrott och skadegörelse.

19 april - Wågspel

PRO-Jazzband var den sista orkestern som Värmdömusikanten och den svenske jazzlegenden Wåge Finér startade. Orkestern har vid flera tillfällen spelat i Sjölidens kapell. Nu kommer musikgruppen tillbaka i samma anda. Repertoaren bygger på Wåge Finér och Gugge Hedrenius arrangemang i en blandning av egen musik och välkända melodier ur bland annat Duke Ellington och Count Basie´s notmappar. Medverkande vokalist är Pernilla Dahlstrand.