Sopptallrik

Sjölidenlunch

Välkommen till Sjölidenlunch varannan onsdag på Sjöliden.  Kl 12 serveras soppan och kl 13 startar programmet i kapellet. Varmt välkomna till Sjöliden, Haghultavägen 25

24 januari - Kultur som skapar hopp

Inger Jonson har arbetat på den lutherska skolan i Beit Sahour i Jordanien och på lutherska kyrkans kulturcenter i Betlehem, ICB med utställningar och kyrkotextilier. Hon har också varit bildlärare vid högskolan Dar Al Kalima College.

7 februari - Jazzens pärlor från olika epoker

Olle Steinholz bas, Lars Örback piano, Tomas Brockland gitarr och Jan Kullhammar trummor bjuder på ett jazzprogram.

21 februari - ”Att friska upp lifsandarne vid brunnsdrickningen”

En klassisk brunnsoktett med varierande repertoar och med sådana instrument som spelades på vid landets kurorter för över hundra år sedan. 
Medverkande: Oktetten Ehnstedts Eftr.

6 mars - The Beatles

Jazzkvartetten Golden Slumbers skapar i mötet med varandra nya, unika och personliga arrangemang av the Beatles låtskatt.
Gruppen består av Sara Fischer, sång, Mats Larsson, gitarr, Mats Dimming, kontrabas och Dan West, trummor. 

20 mars - ”Sånger till helgonen i Värmdö medeltidskyrka - Erik, Olof och Birgitta”

Med sång och berättelser talar Värmdö församlings Vägkyrkoguide Ann-Marie Nilsson om helgonens betydelse på medeltiden och lite om hur hon har kunnat hitta deras melodier.

3 april - Nu öppnar våren sin gröna dörr

Katarina Svedberg (sång) och Christer Malmgren (gitarr) bjuder på ett program som i text och ton speglar vårens, sommarens och livets olika nyanser.  

17 april - Evelina och Kristin på hemmaplan

Kristin Stenerhag, pianist och sångerska känd från bla Peter Carlsson och Blå grodorna bjuder på ett musikprogram tillsammans med Evelina Olsén, sångerska som körat flera år i Melodifestivalen. Hennes succésingel Kärleken är vi blev officiell låt för Stockholm Pride med texten skriven av Camilla Läckberg. Här kommer de tolka sina musikaliska favoriter, både egna och andras, pop, blues, visa och soul. 
Det kommer bli personligt, musikaliskt och svängigt.