Vigsel

Att gifta sig är en av livets viktigaste och gladaste händelser.Att två människor väljer att dela varandras liv är stort. Ni har funnit varandra och mer och mer insett att ni två är ämnade för varandra. I vigselgudstjänsten får ni bekräfta er kärlek till varandra.

Som medlem i Svenska kyrkan har ni rätt till kostnadsfri vigselgudstjänst i vilken församling som helst i Sverige. Då ingår kyrka, präst, musiker och kyrkovaktmästare. Vill ni ha extra musik, kanske en sångsolist, och extra utsmyckning av kyrkan, kan ni få betala för detta.

Vill ni gifta er i S:t Tomas kyrka? Kontakta församlingsexpeditionen (se ruta till höger) för bokning och mer information! Alla par är välkomna!

En tid innan vigseln kommer prästen att ta kontakt med er för att få träffa er och prata igenom hur vigselgudstjänsten går till och oftast också öva igenom hur det ska vara.

Vigselsamtal

När ni bestämt er för att ni vill gifta er så bör ni så snart som möjligt ta kontakt med bokningsenhet, se information här till höger. Det är viktigt att ta kontakt i god tid särskilt om ni vill ha en speciell dag, plats eller tid.

Boka tid

Berätta för prästen vad ni har för speciella önskemål. Tillsammans med prästen bestämmer ni vilka psalmer som ska sjungas, vilka bibeltexter som ska läsas med mera.