Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Zebragrupp

En möjlighet för er som förlorat någon i den närmaste familjen att få träffa varandra.

Har din mamma, pappa eller ett syskon dött? Vill du träffa andra som varit med om samma sak och vet hur det kan vara?
Har du förlorat din livspartner eller ditt barns förälder? Vill du möta andra i samma situation för att få tänka kring hur du kan stötta ditt barn?

Välkommen till åldersindelade Zebragrupper för barn och unga i
åk 1-9 samt för deras föräldrar. Yngre syskon, från 5 år, kan delta i grupp och andra aktiviteter efter förmåga och ålder om föräldern samtidigt deltar i vuxengruppen. Du som är i gymnasieåldern hittar din grupp här.

• Vi träffas åtta onsdagar kl 16-18 i Tunabergskyrkan och börjar med en enkel middag.
  • Det bör ha gått cirka sex månader efter dödsfallet innan man deltar i grupp, men det är inget hinder om det har gått längre tid.
  • Grupperna är kostnadsfria och öppna för alla oavsett tro och livsåskådning.
  • Om man har assistent i skolan/fritiden är det bra om den även kan finnas med på träffarna i Zebragruppen.

Att dela sorgen med andra kan hjälpa!

I våra stödgrupper försöker vi tala om och hantera de tankar och känslor som sorgen väcker. Var och en bestämmer hur mycket eller hur lite man vill berätta. Här får man utrymme att tänka och känna – precis vad man vill.

Välkommen att ta kontakt med oss i Sjukhuskyrkan för intresseanmälan eller om Du vill veta mer. Inför gruppstart kontaktas antecknade för att få mer information om dag, tid, plats m m.

Ingemar Hällqvist, 018-430 36 67 (mob), 0766-22 58 67 (sms)
E-post: Ingemar Hällqvist

Hanna Wejryd, 018-430 36 37 (mob) , 0766-22 58 37 (sms)
E-post: Hanna Wejryd