Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Kyrkor i Uppsala

Här hittar du information om våra kyrkor i Uppsala, kontaktuppgifter till personalen och vad som händer i kyrkorna.

Om våra kyrkor

De medeltida kyrkorna är för många sinnebilden av Svenska kyrkan. De har en viktig roll som högtidliga och stämningsfyllda andaktsrum. Men kyrkobyggandet har fortsatt i modern tid, och följt inflyttningen till städerna.

Idag finns det kyrkor i de flesta stadsdelar i Uppsala. De är ofta moderna och funktionella, anpassade för en stor verksamhetsbredd. De nyare kyrkorna för också vidare kyrkorummets högtidlighet, men med nya uttryck som passar dagens samhälle.

I kyrkan och de tillhörande lokalerna har vi aktiviteter för barn, unga, vuxna och äldre. Härifrån utgår även det kristna sociala arbetet, diakonin.