Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Kyrkor i Uppsala

I kyrkorna samlas vi till gudstjänst, andakt och livets högtider. Kyrkan med tillhörande lokaler är också centrum för många andra verksamheter.

Om våra kyrkor

De medeltida kyrkorna är för många sinnebilden av Svenska kyrkan. De har en viktig roll som högtidliga och stämningsfyllda andaktsrum. Men kyrkobyggandet har fortsatt i modern tid, och följt inflyttningen till städerna.

Idag finns det kyrkor i de flesta stadsdelar i Uppsala. De är ofta moderna och funktionella, anpassade för en stor verksamhetsbredd. De nyare kyrkorna för också vidare kyrkorummets högtidlighet, men med nya uttryck som passar dagens samhälle. I kyrkan och de tillhörande lokalerna har vi aktiviteter för barn, unga, vuxna och äldre. Härifrån utgår även det kristna sociala arbetet, diakonin.