Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Katedralkaféet

Njut av kaffe och andra drycker, bakverk, smörgåsar och lättare luncher i autentisk 1700-talsmiljö. Kaféet går att boka för dopkaffe eller minnesstund.

Katedralkaféet ligger i huset bredvid domkyrkans huvudingång. Här hittar du en plats för avkoppling och gemenskap, på egen hand eller i sällskap. Sommartid finns uteservering i kyrktornens svalkande skugga.

Kaféet arrangerar gärna festmåltider av olika slag – ni kan inta bröllopsmiddagen på promenadavstånd efter vigseln i domkyrkan eller Helga Trefaldighets kyrka, eller varför inte bjuda in till disputationsmiddag i de rum där Carl von Linné presiderade som Rector Magnificus?

Katedralkaféets olika rum lämpar sig utmärkt också för mindre samlingar, som dopkaffen och minnesstunder efter begravningar.

Guldrummet har plats för ett sextiotal gäster, Pilgrimsrummet för ett trettiotal. Totalt, om flera angränsande rum används, kan vi ta emot omkring 100 personer.

Titta gärna på vår beställningsmeny och på menyn för vårt beställningssortiment.