Katedralkaféet

Njut av kaffe, bakverk, smörgåsar och lättare luncher i autentisk 1700-talsmiljö. Kaféet går att boka för dopkaffe eller minnesstund. Katedralkaféet är stängt till mitten av februari 2021.

Katedralkaféet är stängt

Katedralkaféet är stängt från 30 november till mitten av februari 2021 på grund av renovering. Det innebär också att det inte går att boka Katedralkaféets lokaler under samma period.

Vid frågor kontakta Oscar Hahne, domkyrkoklockare Uppsala domkyrkoförsamling.

Avkoppling i kyrktornens skugga

Katedralkaféet ligger i huset bredvid domkyrkans huvudingång. Här hittar du en plats för avkoppling och gemenskap, på egen hand eller i sällskap. Sommartid finns uteservering i kyrktornens svalkande skugga.

Kaféet arrangerar gärna festmåltider av olika slag – ni kan inta bröllopsmiddagen på promenadavstånd efter vigseln i domkyrkan eller Helga Trefaldighets kyrka, eller varför inte bjuda in till disputationsmiddag i de rum där Carl von Linné presiderade som Rector Magnificus?

Katedralkaféets olika rum lämpar sig utmärkt också för mindre samlingar, som dopkaffen och minnesstunder efter begravningar.

Guldrummet har plats för ett sextiotal gäster, Pilgrimsrummet för ett trettiotal. Totalt, om flera angränsande rum används, kan vi ta emot omkring 100 personer