Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Kaplansgården

Kaplansgården är Gamla Uppsala församlings församlingshem, som används vid begravnings- och dopkaffe, samt vigselfester och torsdagarnas öppna förskola.

Kaplansgården var tidigare bostad åt kyrkans Kaplan. Det var ingen välavlönad tjänst utan kaplanen fick också bedriva jordbruk för att överleva. Byggnaderna runt omkring hörde alla till gården. I det som i dag kallas ”Lilla huset” fanns bostad för piga och dräng. Sedan fanns det olika små byggnader för tvätt, förråd och annat. Själva ladugården är det som i dag är GUSKs omklädningsrum och kontor.

Huvudbyggnaden förföll så småningom och revs. I dess ställe byggdes det hus som vi kallar Kaplansgården. Invigningen skedde 1987 och har sedan dess varit församlingshem.

Boka Kaplansgården

Lokalen rymmer 70 sittande gäster. Bokningar sker genom pastoratets bokningscentral, tel växel 018-430 35 00.

Adress Kaplansgården

Vattholmavägen 94