Foto: Sara Bruggeman

Allhelgona i Uppsala

Minnen kan vara starka som doften, som rösten eller som skrattet hos någon du älskar. Under allhelgonahelgen får vi minnas alla dem som är borta men ändå finns kvar.

Tillsammans tänder vi ljusen

Varje sorg är personlig men vi är sällan ensamma om erfarenheten av att ha mist någon. Under allhelgonahelgen får vi varje år samlas och tänka på dem vi saknar. I kyrkor, på kyrkogårdar och vid gravar och minneslundar tänder vi ljus och minns tillsammans.

På den här sidan hittar du allhelgonahelgens samlingar, gudstjänster och öppettider, men i år är mycket annorlunda och likaså allhelgona.

För dig som vill finns möjlighet att hålla en minnesandakt hemma. Tänd ett ljus och läs gärna Bön i allhelgonatid. Du kan även sända en tanke och tända ett digitalt ljus på bönewebben.