Mitt i byn

Musik, föredrag, allsång, intervjuer och mycket mer. Välkommen till Mitt i byn - där kyrka möter samhälle.

På onsdagskvällarna under vinterhalvåret öppnar vi dörrarna för olika generationer och intressen.

Här tar vi in impulser från samhälle, kulturliv och omvärld. Ordnar en danskväll eller modevisning med begagnade kläder, intervjuar människor på besök eller putsar struparna för en rejäl allsång. Förutom den huvudperson som annonserats för kvällen medverkar vanligtvis en hemlig gäst. Programmet börjar kl. 19 och avslutas kl. 20.

Hör av dig om du känner till någon som skulle kunna medverka med ett intressant föredrag, musik, sång, praktiskt prova-på eller något helt annat!

Välkommen till en öppen och levande kyrka mitt i byn!

Så här ser programmet ut våren 2018:

Onsdag 10 januari kl. 19
Ett rikare liv. Charlie Söderberg berättar.

Onsdag 17 januari kl. 19
Från Guldgrävarsången till Schubert. Jörgen Toresson minns, spelar och berättar.

Onsdag 24 januari kl. 19
Pianokonsert med Valerij Petasch.

Onsdag 31 januari kl. 19
Kända personer jag mött på livets stig. Lennart Fröberg ger personliga glimtar från minnesvärda  möten i olika länder.

Onsdag 7 februari kl. 16.30-20
Loppmarknad.

Onsdag 14 februari kl. 19
Hjärtats musik. Musikcafé med Ingrid Lonér, Anna Frisk och musiker.

Onsdag 21 februari kl. 19
Konst på Teneriffa. Samtal kring bild, konst och måleri från ön.

Onsdag 28 februari kl. 19
Säg ifrån! Visdom och metooder. Kristina Gow om hur vi punkterar härskarteknik och tystnadskulturer.

Onsdag 7 mars kl. 19
Visst gör det ont. Bengt och Marianne Bergius om Karin Boyes liv och dikt.

Onsdag 14 mars kl. 19
Musikcafé med kyrkans körer och sånggrupper.

Onsdag 21 mars kl. 19
Historisk dans med Ingrid Lonér.

Onsdag 28 mars kl. 19
57 år i Los Cristianos. Film av Björn Wahlsten om och med Birgit Alander, en av Casa Suecas första gäster.

Här hittar du säsongens och tidigare program i pdf-format:

Våren 2018
Hösten 2017