Pilgrim

Pilgrimen vandrar för att möta sig själv, möta andra och möta Gud!

En pilgrimsvandring kan vara en timmes promenad eller en vandring på flera månader. Man kan vandra ensam eller flera tillsammans. Man vandrar i vacker natur med tillfällen till bön, stillhet och eftertanke längs vägen, oftast med en helig plats som mål, kanske en kyrka eller en källa.
Den yttre vandringen i vacker natur blir ett redskap för den viktigaste vandringen - den inre. Pilgrimen vandrar för att möta sig själv, möta andra och möta Gud!

Många medeltida pilgrimer vandrade över Kålland och vidare över Lurö och Värmlandsnäs mot Trondheim. Läckö slott har de senaste åren på nytt blivit en plats för pilgrimer och där arrangeras en Pilgrimsfest i månadsskiftet juni-juli.

Information om vandring och pilgrimsfest 2019 kommer att läggas ut här.

Här hittar du mer info om pilgrim i Sunnersbergs församling.