Valda med förtroende

Sunnersbergs församling är enligt Kyrkoordningens definition ”en församling som inte ingår i pastorat”.
Kyrkorådet är då församlingens styrelse och har tillsammans med kyrkoherden ansvar för ledning, samordning och tillsyn inom församlingen.
Här kan du se vilka ledamöter som ingår i kyrkorådet samt rådets protokoll

Kyrkofullmäktige beslutar i frågor av större vikt och i principiella ärenden för församlingen. Det gäller till exempel att godkänna församlingsinstruktionen, mål och riktlinjer, budget och kyrko- och begravningsavgift.
Kyrkofullmäktige välja ledamöter till kyrkoråd och sockenråd.
Fullmäktige väljer även revisorer och valnämnd.
Här kan du se kyrkofullmäktiges ledamöter, ersättare och protokoll

I församlingen finns tre sockenråd: Sunnersberg, Strö och Otterstad.
Sockenråden ska värna sin sockens kyrka och fungera som beredande organ till verksamhetsutskott, förvaltningsutskott och kyrkoråd.
Här hittar du sockenrådens ledamöter