Klimatsmart gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen lanserar från 2020 ett klimatsmart gravskötselalternativ.

Du tecknar ett 4-årigt avtal som gör oss alla till en vinnare.
Redan nu kan du skicka in en intresseanmälan. Du får en vacker gravrabatt med det lilla extra, och vi som förvaltare får lättskötta rabatter och sist men inte minst vår miljö den får chans att återhämta sig.

Under perioden 2019-08-15 - 2019-12-31 erbjuder vi reducerat pris på ”klimatsmart” gravskötsel på våra begravningsplatser. 

Lilla rabatten 3000:- för 4 år. Ordinarie 3296:-
Stora rabatten kr 4650:- för 4 år. Ordinarie 4944:-

Varför är alternativet klimatsmart??
Växterna som planteras består av perenner och lökväxter, dessa är fleråriga och lättskötta. Vi minskar användingen av ettåriga växter som odlats upp i växthus, vilket innebär mindre: energiförbrukning i form av uppvärmning, transporter och mindre användning av gifter. En perenna plantering ersätter planteringsomgångarna av penséer och sommarblommor, vilket innebär mindre hantering och transporter etc.

Rabatten omges av en kantlist som är gjord av metall, vilket gör att rabatten är lättskött bidrar till mindre maskinella insatser. Till hösten smyckas graven med traditionell granristäckning och vintersmyckning.
Ljuslykta med ljuständning till allhelgonahelgen ingår i paketet, lyktorna tages in på vårkanten. Mindre administration eftersom uppdraget betalas vid ett och samma tillfälle.

Rabatten finns i två storleksintervaller, 0,35-0,50 kvadrat och 1,0-1,5kvadrat.