Församlingen uppmärksammar Earth Hour 23 mars

Tillsammans gör vi skillnad!

Ska vi vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur måste vi agera tillsammans! 
Earth Hour 23 mars är en global klimatmanifestation som Världsnaturfonden står bakom. Förra året deltog en miljard människor världen över!

Earth hour är ett globalt initiativ från Världsnaturfonden som handlar om att uppmärksamma klimatfrågan genom att släcka ner och stänga av så mycket belysning och elektrisk apparatur som möjligt under en timma på kvällen.

Några lika krokusar tittar fram i snön
Foto: pixabay.com

Den här dagen med program för alla åldrar, vill lyfta klimatengagemanget, klimatkunskapen - men också klimathoppet! Vi kan göra något tillsammans - du och jag gör skillnad!
Det går självklart bra att delta hela eller i delar av programmet.

Under eftermiddagen/kvällen serveras fika mellan 15.00-17.00 och soppa 18.30-19.15 och intäkterna går till Act Svenska kyrkans fasteaktion. Observera att soppan kräver en föranmälan. Du kan anmäla detta på flera sätt:
1. Använda formuläret nedan
2. via telefon till församlingens expedition 0510-48 40 80 (bemannad vardagar 10.00-12.00, men det går bra att lämna ett meddelande) 
3. via mejl: sunnersberg@svenskakyrkan.se

Välkomna hälsar församlingens miljögrupp och internationella grupp med flera

 

Soppa under Earth Hour-dagen

Hela dagens program

PÅ KYRKANS GÅRD-LOCKÖRN
13.00 ”Världen vi vill ha” - möt Skara stifts klimatstrateg Sandra Wilsson 
13.30 Pilgrimerna (de som vill vandra) börjar sin skapelsevandring mot Sunnersbergs kyrkskola under ledning av Johan Andin. 

I KYRKSKOLAN, SUNNERSBERG
15.00 -17.00 
- Bakluckeloppis på parkeringen. Läs mer om loppis nedan.
- Vernissage/konstutställning med teckningar och målningar som barnen i församlingens verksamhet gjort på temat klimatet
- Fika finns att köpa

17.00 Samling för barnen på övervåningen i Kyrkskolan med en barnanpassad ”Earth hour”. Ledare är Eva Kaiberger & Linnéa Smedman.
17.00 ”Med alla levande varelser”, föredrag (20 min) med författaren, fredsaktivisten och diakonen Annika Spalde
17.30 ”Vilken häst vill vi satsa på?”, föredrag (20 min) med Annelie Anderberg, verksamhetsutvecklare med hållbarhet som fokus på studieförbundet Bilda  
18.00 Samtal med Annika och Annelie (20 min) under ledning av Matilda Andin, församlingsbo och verksamhetsutvecklare på Bilda

18.30 Grönsakssoppa och bröd serveras till självkostnadspris. Observera att du behöver föranmäla. Se ovan.

I SUNNERSBERGS KYRKA
19.30 Dopgudstjänst med möjlighet till dopförnyelse och drop in-dop     
Temat är Skapelsehopp och Jag är världens ljus! 
Läs mer om drop-in-dop längre ner.
20.30 Earth hour-vaka med levande ljus, sång och musik.     
Medverkar gör körgrupp, Ludvig Åberg, gitarr och musiker Annette Jacobsson

Om Drop-in-dop

Under Earth Hour-dagen finns det på kvällen möjlighet till ”drop-in-dop” i gudstjänsten som firas 19.30. Drop-in betyder att du inte behöver göra någon anmälan i förväg, men att du tar med legitimation och har ett kort samtal med prästen i kyrkan en kvart före. 
Är du under 18 år behöver prästen ett personnummer och ett undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet samt samtliga vårdnadshavares legitimation.
Frågor/funderingar? Kontakta prästen Sophia Sahrin Granevik, 0708-20 38 80. 

Loppis

Välkommen att återvinna, sälja och köpa grejer vid Earth Hour-lördagen 23 mars 15.00-17.00, på parkeringen utanför Kyrkskolan i Sunnersberg. 
Du behöver inte anmäla dig och du sköter betalning och allt annat kring din loppis på egen hand. Funderingar kring det? Kontakta Eva Kaiberger, 070858 70 03

Sunnersbergs församling har en egen bakluckeloppis där intäkterna går till Act Svenska kyrkans fasteinsamling.