Strängnäs stift fortsätter att slå rekord i Svenska kyrkans fasteinsamling

Nyhet Publicerad

Resultatet av Svenska kyrkans fasteaktion blev 61,6 miljoner kronor, vilket är nytt rekord. Även i Strängnäs stift slogs rekord. Kriget i Ukraina har engagerat församlingar, privatpersoner och företag och bidragit till det höga insamlingsresultatet.

Fasteaktionen hade temat Dela lika under samma himmel och pengarna kommer bland annat att användas till att motverka hunger, svält och främja hållbar fred. I Strängnäs stift blev årets resultat 2 651 334 kronor, vilket är en ökning med med drygt 642 000 kronor jämfört med 2021. Det är även den högsta ökningen vid en jämförelse de senaste fem åren.

- Resultatet från årets fastekampanj är verkligen uppmuntrande! Strängnäs stiftsbor har ökat sitt givandet år från år - en hoppfull trend som jag hoppas håller i sig när ny och gammal nöd vädjande knackar på vår dörr, säger biskop Johan.

– Tillsammans har vi uppnått ett helt fantastiskt resultat för Act Svenska kyrkans fasteaktion. På grund av det allvarliga världsläget, med ökade humanitära katastrofer och minskade biståndsmedel, är det ovärderligt, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.  

Resultat per stift, året och föregående års siffror.

Här kan du läsa mer om Act Svenska kyrkans arbete.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Internationell handläggare, Strängnäs stift
Tel: 0152-234 11