Palestinsk biskop besöker Strängnäs stift

Nyhet Publicerad

Biskop Ibrahim Azar, den fjärde i raden av palestinska lutherska biskopar, gästar nästa vecka Strängnäs stift. På programmet står möte med biskop Johan Dalman och ungdomar från Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk.

Det är med glädje som biskop Johan Dalman välkomnar biskop Ibrahim Azar, sedan 2018 ledare för Den lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga Landet (ELCJHL). En kyrka som varit självständig sedan 1959 och som Strängnäs stift har en vänstiftsrelation till.
 
På programmet torsdagen den 28 februari står bland annat samtal om vänstiftsavtalet och tankar och förväntningar inför framtiden.
Det blir också en föreläsning där biskop Ibrahim berättar hur det är att vara kristen kyrka i det heliga landet och Jordanien i de pågående samhällsförändringarna och med nya lagar som införs. För stiftskansliet, internationella rådet med flera inbjudna gäster.
 
Cirka kl 16.30-17.30, möter biskop Ibrahim ungdomar från Mariefred, Stallarholmen och Åkers styckebruk. Ungdomar berättar om hur det är att vara ung i Svenska kyrkan idag. Även samtal om möjliga framtida utbyten mellan våra kyrkor.
 
Kl 18.30 Vesper i Strängnäs domkyrka, biskop Ibrahim predikar.
 
Kl 19.15 Middag i biskopsgården.

Biskop Ibrahim Azar, sedan 2018 ledare för Den lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga Landet (ELCJHL). Foto: Ben Gray

 

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11