Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Kiladalens församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 7 maj, välkomnas Karin Tallberg som ny kyrkoherde i Kiladalens församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa.

Tid: söndagen den 7 maj, kl. 15:00.

Plats: Lunda kyrka, Jönåker.

Efter mässan serveras enkel förtäring, och för de unga finns en hoppborg.

Välkomna att närvara!
Karin Tallberg, 41 år, prästvigdes 2012 för Strängnäs stift och har verkat som präst i Kiladalens församling sedan dess.

- Det är människorna och traditionerna i Kiladalens församling som har format mig till den präst jag är. I Kiladalen där varje människa får komma med sina gåvor från Gud, med sin bit i mosaiken. Jag tänker att min uppgift som herde är att hjälpa till att lägga dessa bitar på plats så att den stora bilden blir tydlig. Bilden, som likt den faktiska mosaiken i Kila kyrka, visar vårt gemensamma mål och riktning: Guds rike på jorden och in i evigheten.

Karin Tallberg är från Nyköping där hon fortfarande bor med sin man, deras tre barn och hunden Nalle. Fritiden tillbringas gärna i skärgården eller vid symaskinen. Främst blir det funktionella kläder som växer fram: barnkläder och prästkläder.

- Två gånger om året åker jag på Sy-Lan. Jag äger tre symaskiner, men de flesta av mina "syvänner" äger fler, säger Karin Tallberg.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se