Foto: Sven-Erik Sieurin

Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Kafjärdens församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 5 februari, välkomnas Jenny Ludvigson som ny kyrkoherde i Kafjärdens församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa då både barn- och vuxenkör medverkar.

Tid: söndagen den 5 februari, kl. 17:00.

Plats: Jäders kyrka.

Efter gudstjänsten är det mingel med tilltugg.

Välkomna att närvara!

Jenny Ludvigson, 44 år, prästvigdes 2014 för Strängnäs stift. Hon började sin prästgärning i Eskilstuna församling och kommer senast från en tjänst som fängelsepräst på anstalten Tillberga i Västerås stift.

– Jag är född i Ånge utanför Sundsvall men har bott hela mitt vuxna liv i Rekarne kontrakt där Kafjärdens församling ingår så jag ser fram emot att fortsätta att bygga församling här. Att förrätta dop, hålla vigslar och begravningar, träffas för kaffe i stugorna och andra församlingsverksamheter, säger Jenny Ludvigson.

Innan hon blev präst arbetade Jenny som teckenspråk- och dövblindtolk i många år.

– Det har gjort att jag har träffat människor i mycket varierande situationer. Nu är jag här och vill vara en naturlig del av invånarnas vardag. Jag vill möta människor där de är men så klart också i våra sex fantastiska kyrkor; Barva, Kjula, Jäder, Hammarby, Vallby och Sundby.