Dop i Silverdalskapellet

Silverdalskapellet har en spännande arkitektur med mycket ljus och högt i tak. Silverdalssalen ligger lika i närheten av kapellet och har plats till 80 sittande gäster.

Vid dop får Sollentunabor låna lokal för dopkalas utan kostnad.(I mån av plats)
För övriga 500 kr.

Inne i Silverdalskapellet

Här kan du se dig omkring i Silverdalskapellet.

Silverdalssalen

Här kan du se ett bildspel från Silverdalssalen.

Silverdalskapellet ligger på Silverdals Griftegård som har en karaktär av skogskyrkogård. De flesta svenska skogsträd växer inom området som har en naturlig flora och ett rikt fågelliv.

Kapellet ritades av den dåvarande stadsarkitekten i Sollentuna, Lage Knape och invigdes 1969. Byggnaden har en ovanlig form och taket är i pyramidform. Som besökare välkomnas du av guldporten som skimrar mot den vita tegelfasaden.

På den östra sidan släpper de stora panoramafönstren in både ljus och lummiga träd som finns i naturen och som nästan växer in i rummet. Rummet ger en känsla av rymd och ljus och att vara ett med naturen. Dopfunten är av trä med en nedsänkt skål av förgyllt guld. Rummet är inkluderande eftersom alla ser dopfunten och vad som händer i dopgudstjänsten. Altaret är av marmor och har formen av en rund sten. Materialen i rummet är av obehandlad betong. Rummet passar alla storlekar av sällskap. Det lilla eller det stora.

Utanför entrén porlar en damm med ett skepp av smide. Skeppet symboliserar hemkomsten från en orolig seglats på livets upprörda hav.

I anslutning till kapellet finns kapprum med toaletter, skötbord, handikapptoalett. Det finns ett rum för ombyte före dopet med soffor.

Kapellet rymmer 120 gäster. 

Parkering: Det finns enstaka parkeringar för rörelsehindrade precis utanför kapellet. Utanför muren som omgärdar Silverdals griftegård finns många parkeringsplatser. Busshållplats precis utanför Silverdal.

Röster om kapellet

” Ljust och fint kapell” ”Bra närhet till Silverdalssalen” ”Vackert rum”

Silverdalssalen

Precis utanför Silverdals griftegård ligger Silverdalssalen i en vit tegelbyggnad. I andra delen av byggnaden finns en blomsterhandel.

Den stora och rymliga lokalen är neutral vilket gör att man kan sätta sin egen prägel på lokalen genom dekoration. Stora fönsterpartier mot den rofyllda innergården släpper in ljus. Magnolian stoltserar i mitten av innergårdens växtlighet. Ingången kan ske via gården och/eller via entrén mot parkeringen.

En vikvägg kan skilja av rummet så att ett mindre sällskap kan möblera enligt önskemål.

Lokalen ger en hemtrevlig atmosfär och är barnvänlig. Det är lätt att rulla in barnvagnar. Garnisonskapellet och Silverdalskapellet ligger en fin promenadväg ifrån salen.

Toaletter finns vid de två ingångarna till salen. Skötbord och handikapptoalett.

Antal personer: Max 80 sittande gäster
Utrustning: Piano, tv- skärm som går att koppla till dator med en HDMI-kabel, högtalare och mikrofoner.
Köket: Kaffekokningskök men det går även att värma saker i ugnen. Mikrovågsugn, porslin, kylskåp.

Röster om lokalen

”Det finns en närhet mellan ute och inne” ”Nära till Silverdalskapellet”

Parkering: Utanför finns gott om parkeringsplatser. Lätt att ta sig kollektivt, busshållplats precis utanför.

Tillträde till lokalen:
Lokalen ska städas och ställas iordning enligt ett möbleringschema efter uthyrning.

Hitta till Silverdalskapellet 

Kontakt
Tfn 08-505 513 57
Hitta till Silverdalskapellet 
Griftegårdsstigen 2
191 40 Sollentuna
Karta