Foto: Camilla Belusa

Gravsättning av aska i askgravplats på S:t Eriks begravningsplats

(endast för folbokförda i Sollentuna)
Vaktmästaren möter er i S:t Eriks kyrka. Om det är vackert väder kan mötesplatsen vara vid ceremoniplatsen utomhus. Askan finns i en tygpåse som är placerad på ett bord. Ni får gärna sitta ner en stund i lugn och ro i kyrkan/ceremoniplatsen.

Ni bestämmer vem som ska bära och sänka askan. Om ni vill kan kapellets klockor ringa. Vaktmästaren hjälper till med det ni vill.

Vid tillfället för gravsättning omgärdas askgraven av en träskiva med dekor utifrån årstiden. Efteråt stannar ni kvar så länge ni vill. Vaktmästaren finns tillgänglig enligt önskemål. Återfyllning sker av kyrkogårdspersonalen när ni lämnat graven.

På särskild plats, nära gravområdet finns utrymme för metallplatta med den gravsattes namn, födelse- och dödsår.