Ledarutbildning

Vill du vara med att sprida gemenskapen, värmen och glädjen från konfirmationen vidare? Sök ledarutbildningen!

Vad är ledarutbildningen?
Du får lära dig mer om Jesus, Bibeln och Kyrkan.
Du får lära dig om ledarskap, och upptäcka dina egna styrkor som ledare.
Du får lära dig första hjälpen, drama, lekar m.m.
Efter första året på Ledarutbildningen får du följa med på ledarpraktik i en konfirmationsgrupp. Du prövar att vara i ledarrollen. Du får hjälp och stöd av de äldre ledarna att utvecklas ännu mer. Praktiken är ett volontäruppdrag utan ekonomisk ersättning.
Efter praktiken träffas vi, utvärderar och lär oss av varandras upplevelser. Ledarutbildningen avslutas med en Sändningsmässa där du blir utsänd som ledare i Svenska kyrkan Sollentuna. Sedan är du behörig att söka ledaruppdrag i konfirmationsgrupper och annan verksamhet!

Vem får gå?
Du ska vara döpt, konfirmerad och medlem i Svenska kyrkan.
Du ska vara medlem i Svenska kyrkans unga
Du ska vara aktiv i någon ungdomsgrupp i Svenska kyrkan Sollentuna
Du ska ha som målsättning att verka som konfirmandledare i Svenska kyrkan Sollentuna.

Kontakt: Lotta Trygg, pedagog
Tfn: 08-505 513 26